„Плевен прес“ към Спартански: Какво ще правите ако държавата не реагира на изнесените от вас факти?

„Плевен прес“ зададе три въпроса към кмета Георг Спартански по време на дадената от него пресконференция днес, 5-ти ноември. Ето неговите отговори:

Г-н Спартански, изнасяте факти за злоупотреби и искате отговор от държавата за тях. Ако не го получите как ще реагирате ?

Вероятно ще поканя представителите на европейските посолства в страната, за да ги запозная със случилото се в Плевен. Като държава – членка на ЕС, би трябвало да запознае своите партньори за спазването на законите, в т.ч. и на избирателните права на гражданите. А те бяха нарушавани от представители на държавни институции.

След няколко дни ще положите клетва като кмет. Ставате кмет на всички граждани, в т.ч. и на тези, които са гласували за вашия опонент. Той твърдеше по време на кампанията, че нямате добра комуникация с държавната власт и това пречи на развитието на общината. Няма ли опасност след днешната пресконференция съвсем да се загуби въпросната комуникация и това да влоши живота на хората тук ?

Аз съм убеден, че такива лоши последици няма да има. Това беше една предизборна мантра, една опорка измислена от пи арите на неуспелия кандидат. Такава мантра и опорка имаше и преди 8 години когато се внушаваше, че ако Найден Зеленогорски бъде избран за кмет, а не представителят на ГЕРБ, Плевен ще пострада тежко и няма да получи парични потоци и да потекат реки от мед и масло. Видяхте, че по време на управлението на тогавашния кмет от ГЕРБ Димитър Стойков, в Плевен не потекоха тези реки. Когато ме питат основно за инфраструктурните проекти като спортна зала и стадион, те не се случиха тогава. Така че нека не плашим хората с небивалици. Аз вярвам, че всяко българско правителство е избрано с вота на гражданите по честен и почтен начин, и самият премиер нееднократно е казвал, че не дели общините на наши и на ваши. Остава това да бъде фактически демонстрирано в следващите месеци и години. Аз нямам никакви съмнения, че официалните и високо отговорни представители на изпълнителната власт няма да опетнят имената на институциите, които представляват с такива евтини стъпки, с които ще отвратят хората. Нещо повече, съвсем скоро ще имаме среща с политическите представители на местно и национално ниво, за да ги запозная с програмата по време на мандата и да установим начините на сатрудничество за нейното изпълнение. Категорично вярвам, че държавата ще бъде майка за всички, а не мащеха за определени представители.

Преди балотажа вие получихте подкрепа от някои политически формации и НПО-та. Какво поискаха от вас в замяна ?

С двете си ръце на сърцето казвам, че нито една политическа сила не поиска нещо в замяна. Казвам го най-отговорно. Нищо не е искано в замяна на тази подкрепа. Ставаше въпрос за честен граждански и политически вот не в подкрепа на Спартански, а в името на по-доброто бъдеще на Плевен. Партиите, които ме подкрепиха го направиха и заявиха, че го правят, защото смятат, че съм по-добрия избор за бъдещето на Плевен. Не е имало политическо търгашество. Не крия, че имаше тежко брожение в редиците на социалистическата партия в Плевен, заради някои практики на неуспелия си кандидат и сегашния ръководител на общинското си ръководство. И сами дойдоха при мен и масово изразиха гражданската си подкрепа за моята кандидатура. Редовите социалисти ме подкрепиха защото никога не съм делял хората на свои и чужди и защото винаги съм утвърждавал, че във всяка партия има почтени и стойностни хора. Разделителната линия не трябва да бъде по партии и цветове, а на почтени хора и такива с нечистоплътни намерения и цели. Така че, аз благодаря на онези редови социалисти, които ме подкрепиха

Прочетете също

Десислава Трифонова /ГЕРБ/: Личната ми кауза е привличане на инвестиции в област Плевен чрез добра индустриална зона, реклама на региона и екипна работа с общините

Десислава Трифонова, кандидат-депутат от листата на ГЕРБ-СДС, под № 3 и преференция 103, за участие …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *