„Плевен прес” изпраща 2020 година със 643 430 читатели

Снимка – интернет.

Общият брой читателски посещения на сайт „Плевен прес” за 2020 година е 643 430, срещу 128 540 през 2019 година. Това е 5 пъти увеличаване на читателската ни аудитория.

Продължаваме да твърдим, че смисълът от съществуването на един сайт са неговите читатели. Ако ги има – добре. Ако ги няма – съществуването му е всичко друго, но не и защита на обществения интерес.

През 2020 година освен в България, „Плевен прес” е имал читатели в САЩ – 19 780, Англия – 8 723, Германия – 8 410, Испания – 8 090, Ндерландия – 909, Канада – 479, Ипландия – 339, Швеция – 302, Украйна – 160. Читатели, макар и малко на брой, сайтът има в ЮАР, Австралия, Русия, Португалия, Чили и др.

Българските градове, в които през 2020 година „Плевен прес” е имал читатели са: София – 255 780, Плевен – 212 690, Варна – 8 519, Велико Търново – 7 470, Пловдив – 6 903. Следват ги Бургас, Русе и Ловеч.

През 2020 година статията събрала най-много четения е „Институциите ме прехвърлят една на друга, ходене по мъките е да пазиш хората от зараза”, публикувана на 22.09.2020 година. Читателите ѝ са 84 430, от които 11 988 са от сайта. Останалите – от собствената фейсбук страница и различни фейсбук групи.

Най-силните материали на „Плевен прес” продължават да бъдат публицистичните. Като този от 6-ти януари 2021 година: под заглавие „На 6 януари 1848 година е роден Христо Ботев”. За 5 дни, до 10-ти януари т.г., е прочетен от 372 души /интернет страница + фейсбук/. Т.е. по 74 човека на ден научават  журналистическата ни позиция относно лицемерието с честването на Ботев. Материалът продължава да регистрира четения. Което доказва, че журналистиката наистина е литература на бърз ход /Матю Арнолд/. Стига да си чел достатъчно, добавяме ние.

Следим внимателно читателските коментари. Позитивните са стимул, критичните  помагат да сме прецизни във всичко: обективност, езикова грамотност, информираност. Помагат ни и едните, и другите.

И накрая – огромна благодарност към всички наши читатели от страната и чужбина ! Вие осмисляте трудът ни !

Прочетете също

Фиданки ще заменят премахнатите стари или болни дървета по плевенските улици

Фиданки ще заменят премахнатите стари или болни дървета по плевенските улици

Млади фиданки ще заменят стари и болни дървета по плевенските улици. Снимка – Пресцентър. Млади …

5 Последни коментари

 1. Нели Ангелова

  Пазарджик не е на друг континент,но и ние ви четем с интерес ! И с очакване за обективен коментар,касаещ проблемите на обществото и човекът като обществена принадлежност! Много малко неща си струват,без да имат цена! Но истината винаги си струва и усилията,и цената! Вие най- добре знаете!!!

  • Цветанка

   В това необятно информационно море,да попаднеш на качествен публицистичен материал си е истински късмет! Затова никак не е случайно,че вашите читатели са се увеличили петкратно! Редовно чета и се информирам от вашият сайт и ви пожелавам здраве и все така остро и умно перо,за да умножавате вашите последователи!

 2. Татяна Грудева

  Живея в Поморие от много години и Плевен прес е моята топла връзка с родния ми плевенски край. Особено ме радват и въздействат статиите и репортажите за традициите и обичаите, уникални само за нашия край. Благодарна съм на журналистите и дописниците, които професионално и със сърце ме правят щастлива да се връщам в спомените си от детството. Възхищавам се на хъса и умението да намират интересни личности и случки, и с нетърпение очаквам новите им находки и писания. Продължавайте все така, благодаря ви.

  • Петя Иванова

   Радвам се, че ви има.Изключително интересни и смислени публикации.Аз живея в гр.Банкя, но и много мои приятели и познати, които са извън страната също четат вашия сайт и те много ви харесват.Публицистиката ви е на много високо ниво.Продължавайте все така, за радост на нас-читателите.

 3. Петя Иванова

  Радвам се, че ви има.Изключително интересни и смислени публикации.Аз живея в гр.Банкя, но и много мои приятели и познати, които са извън страната също четат вашия сайт и те много ви харесват.Публицистиката ви е на много високо ниво.Продължавайте все така, за радост на нас-читателите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *