Плевен почете паметта на Апостола

Снимка – “Плевен прес”

Тази година, заради въведените противоепидемични мерки не се организира традиционния тържествен ритуал, за да се избегне събирането на много хора по едно и също време на едно място.

Снимка – “Плевен прес”

Въпреки това десетки признателни плевенчани в 12,00 ч. на 19 февруари бяха пред паметника на Апостола, за да се поклонят пред паметта на един от най-великите българи.

Снимка – “Плевен прес”

Венци и цветя положиха Областният управител Мирослав Петров, кметът Георг Спартански и заместниците му, председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев и общински съветници,  бригаден генерал Юлиян Радойски – началник на ВВВУ „Георги Бенковски“, представители на патриотични организации, културни институти, много деца от училищата в Плевен и граждани.

Снимка – “Плевен прес”

Минути след като  положи цветя кметът Георг Спартански каза: „Най-важното днес е да си дадем сметка какво от заветите на Левски сме изпълнили в скромното си ежедневие. Ние не можем да крачим със стъпката на Левски, защото тя е гигантска в духовните си измерение, но нищо не ни пречи да следваме посоката. Всеки от нас може да си отговори сам пред себе си дали следва следата на Апостола.“

Прочетете също

отмениха забраната за културни събития

Отмениха забраната за провеждане на културни и развлекателни събития

Драматично-куклен театър “Иван Радоев” Плевен. Снимка – Интернет Считано от понеделник, 19 април, провеждането на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *