Плевен почете паметта на Апостола

Снимка – „Плевен прес“

Тази година, заради въведените противоепидемични мерки не се организира традиционния тържествен ритуал, за да се избегне събирането на много хора по едно и също време на едно място.

Снимка – „Плевен прес“

Въпреки това десетки признателни плевенчани в 12,00 ч. на 19 февруари бяха пред паметника на Апостола, за да се поклонят пред паметта на един от най-великите българи.

Снимка – „Плевен прес“

Венци и цветя положиха Областният управител Мирослав Петров, кметът Георг Спартански и заместниците му, председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев и общински съветници,  бригаден генерал Юлиян Радойски – началник на ВВВУ „Георги Бенковски“, представители на патриотични организации, културни институти, много деца от училищата в Плевен и граждани.

Снимка – „Плевен прес“

Минути след като  положи цветя кметът Георг Спартански каза: „Най-важното днес е да си дадем сметка какво от заветите на Левски сме изпълнили в скромното си ежедневие. Ние не можем да крачим със стъпката на Левски, защото тя е гигантска в духовните си измерение, но нищо не ни пречи да следваме посоката. Всеки от нас може да си отговори сам пред себе си дали следва следата на Апостола.“

Споделете:

Прочетете също

Общинският съвет утвърди средства за подпомагане на спортни клубове в община Плевен

Снимка – Плевен прес. Общинския съвет – Плевен, утвърди средства за подпомагане на спортни клубове, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *