Плевен посрещна подобаващо олимпийските шампионки Ивет Горанова и Стойка Кръстева

Олимпийските шампионки със своите треньори. Снимка – Пресцентър.

Олимпийските шампионки от Токио 2020 Ивет   Горанова (каратe) и Стойка Кръстева (бокс) бяха посрещнати вечерта на 10-ти август в Плевен, след грандиозния успех, който постигнаха на игрите.

На централния площад „Възраждане”, за да ги приветстват се събраха стотици плевенчани. В  чест на шампионките, Северняшкият ансамбъл представи програма, включваща различни песни и ритми, като в един момент двете поведоха хорото.

Снимка – Пресцентър.

На специално монтирана видеостена  бяха прожектирани кадри от финалните двубои на родните състезателки.

В общата еуфория „Плевен прес” успя да зададе по един въпрос на шампионките. Ето и техните отговори:

Г-жо Кръстева, може ли да се каже, че първият мач срещу представителката на Виетнам, беше разковничето за вашия успех, тъй като бе най-трудно спечелен – с 3 на 2 съдийски гласа и след това не оставихте никакви шансове на вашите съпернички по пътя към медала ?

Да, това беше най-трудния мач. Смятам, че след него се ориентирахме къде се намираме. Но това беше и най-трудния жребий, който имах на олимпииските игри. Така че, мисля че този мач, за който говорите, е разковничето за успеха.

Снимка – Пресцентър.

Госпожице Горанова, кой мач беше най-сложен за Вас, от петте, които изиграхте по пътя към титлата ?

Най-сложен ми беше процеса на подготовка, когато се борех със самата себе си. Това за мен беше най-трудния мач и се радвам, че успях да се преборя.

Снимка – Пресцентър.

След брифинга с журналистите, двете шампионки се отправиха към сградата на общинска администрация, от където бяха тържествено изведени и заедно с придружаващите ги лица и административно ръководство на Плевен, минаха по червения килим сред шпалир от ученици и участници в плевенските спортни клубове и спортно училище.

По стар български обичай Ивет Горанова и Стойка Кръстева бяха посрещнати с хляб и мед. Публиката горещо ги аплодира по пътя им към приготвената за целта сцена.

Кметът на града Георг Спартански отново заяви ,че ще предложи двете да бъдат ще бъдат удостоени с наградата “Почетен гражданин на Плевен”.

Снимка – Пресцентър.

Тържеството приключи с пищна заря под звуците на вечния хит на Queen “We are the champions”.

Автор Богомир Василев, спортен журналист

Споделете:

Прочетете също

Завърши ремонтът на подлеза в жк „Сторгозия”. Изгражда се прилежащата инфраструктура

Приключи ремонтът на втория пешеходен подлез в Плевен в района на Стара гара. Днес кметът …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *