Начало | Общество | Плевен – евро град ?!

Плевен – евро град ?!

гр. Колмар, Североизточна Франция. Население – 67 257 души.

„Евро“ радиото „Дарик“ обяви Плевен за евро град ?! При това от големите, щото имало и малък евро град – Приморско. Била съм там и между другото, нямах проблеми с паркирането, паркинги има достатъчно. Също като в „европейския“ голям град Плевен ?!  А за плевенската „Синя зона“ да не говорим…  Човек може да посинее от безсилие в опита си да проумее „европейските“ критерии на определянето и.

За евро дупките по плевенските улици ще замълчим. Както и за новите евроинвестиции, нови предприятия, нови работни места. Не за шивачки, а за IT специалисти, инженери, мениджъри, лекари, квалифициран персонал.

Като е такъв сериозен „евро“ град Плевен, защо все повече хора напускат областта ?!  По данни на НСИ коефициентът на естествен прираст за Плевен е – 10 % /минус 10 процента/, при среден за страната 6.2 %.

Реших, че нямам достатъчно „евро познания“ по тези въпроси, затова потърсих отговора им на сайта на „Дарик“. Никъде не открих публикувани критерии за това, как се става „евро град“. Затова пък намерих откровението на създателя на класацията „Най-добрият град за живеене“ – Владимир Танев. Та ето какво казва той за въпросната класация: „Аз създадох тази класация през 1995 година и повече от всеки друг имам моралното право да изразя мнение. Този път няма как да замълча. Защото покварата е безгранична. И по мое време се пипаха резултатите. Още тогава корпоративния и политически натиск беше голям. / сайт „Афера“, 2013 г./

След казаното от Танев може би най-точното определение на подобни класации и телешкият възторг от тях е – безгранична поквара. Обичаният Плевен не заслужава това !

 

 

 

Прочетете също

На 11 ноември 1952 година, комунистическият режим убива Евгений Босиилков

Портрет на Евгений Босилков. Художник – Христо Вачев. Евгений Босилков е роден със светското име …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *