Последни новини
Начало | Новини | Плевенчанки потърсиха помощта на фондация „Една от 8“ и розовия кемпер

Плевенчанки потърсиха помощта на фондация „Една от 8“ и розовия кемпер

Вдясно – Антонина Топалова, психиатър. Снимка – фейсбук страница “Една от 8”.

Екипът на Фондация Нана Гладуиш – „Една от 8” посети Плевен с розовия си кемпер, за да подкрепи жените с рак на гърдата  и да им помогне по-леко да преминат през диагнозата. Много жени от плевенска област, както и пациентки на Онкологичната клиника към УМБАЛ „д-р Георги Странски“, се срещнаха с екипа на фондацията. Тя носи това име заради обстоятелството, че на всеки 8 жени – една се разболява от рак на гърдата. Екипът на фондацията:  Милена Велева, Антонина Топалова – психиатър и Лъчезара Велева – гримьор, помагаха със съвети, брошури, тюрбани и козметика на всички жени.

Ето какво сподели Антонина Топалова, която преди 12 години е чула страшната диагноза: Основната причина за рака – това е стреса. Няма доказателства, че наследствените фактори са основни. Дори и да носим гени на болестта, те няма да се проявят ако не бъдат отключени благодарение на стреса. При мен са идвали и жени – вегани, които не консумират мляко, месо, млечни продукти и въпреки това са заболели. Т.е. причината за рак на гърдата не е храната, нито замърсения въздух. Основната причина е стреса. В големите градове на страната като Плевен, София, Варна, Пловдив – заболелите са четири пъти повече отколкото в малките населени места. Според мен причината за това е голямото напрежение, на което са подложени жените в тези градове. Те трябва да поемат по няколко функции – майка, съпруга, домакиня, работеща жена.

Очакванията към нея са големи, имунната система намалява, а във всеки от нас има ракови клетки. В резултат – появяват се раковите тумори.

Когато чуем страшната диагноза, първото нещо, което трябва да направим, е да потърсим специалист. Близкият няма да ни помогне. Той ще започне да ни успокоява и да ни казва „Стегни се, ти ще се оправиш. Това не е толкова страшно“. А това не е вярно. Още повече, че и близкият не го мисли. Просто трябва да си кажем: „Това е едно лечение. Стъпка по стъпка ние преодоляваме този проблем. От инсулт, инфаркт и диабет умират много повече хора, отколкото от рак“.

Дори и да ни повтори, специално за рака на гърдата, която е външен орган, имайте предвид, че тя заболява, а не стомаха, панкреаса или черния дроб, което е много по-страшно.

Винаги има надежда ако си твърдо убеден и няма противоречие в теб между съзнание и подсъзнание, съветва жените Антонина Топалова.

 

 

 

 

 

 

Прочетете също

Проф. Атанас Семов с призив за разбиране, председателят на БЛС – с призив да не се лекуват хора, д-р Халваджиян – с фаворит от фейсбук

Проф. Атанас Семов д.ю.н., преподавател в СУ “Св. Климент Охридски”. Снимка – интернет. Проф. Атанас …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *