Плевенчанка е новият национален шампион по борба до 46 кг за момичета

Ученичката от Спортно училище „Георги Бенковски“ Яна Димитрова завоюва титлата в Републиканското първенство по борба за момичета и кадети. За родената в Долна Митрополия състезателка това е поредна титла в категорията до 46 килограма за момичета. Първенството се проведе в Бургас, като в него са взели участие 49 клуба от цялата страна. В отборното класиране „Спортен клуб по борба Плевен“ заема 3-то място.

Двадесет и седем годишният треньор  на клуба – Момчил Сирашки, който е с повече от 50 лични медали от републикански и балкански първенства, сподели пред „Плевен прес„:

„Класата на състезателките, които водих на това първенство, е изключително висока. Имаме постижения във всички категории. Нашите момичета доказаха очевидното си превъзходство. Яна победи на всички срещи с туш. Другата ни голяма победа е на Христина Маркова, родом от гр.Тръстеник, която е втора в категория „53 кг кадети“. 

COVID-19 пандемията и мерките за изолация не позволиха провеждането на балканските и европейски първенства. Възможността да тренират по-продължително мотивира младите състезатели за по-високи постижения, разбираме още от Момчил Сирашки. Той допълва:

Предстои национален лагер за момичетата, на който ще се сформира Националния отбор за следващата година. Аз съм убеден, че там ние ще имаме големи постижения. Oще утре /б.а. 23-ти септември/ заминаваме на Държавния отборен шампионат за юноши. От него ще се върнем със сигурност с медали! Две от момчетата отиват, за да станат шампиони в своите категории.“

Споделете:

Прочетете също

6 претърсвания и 4 задържани лица в село Буковлък в ранните часове на полицейската операция в област Плевен

Снимка – Плевен прес. Както „Плевен прес” информира, днес в 06:30 ч. в област Плевен …

5 Последни коментари

  1. Христина Бързашка

    Браво на треньора! Така е с Големите спортисти – да отгледаш и други медалисти, това е истинското майсторство.

  2. Даниела Гешева

    Браво на Момчил Сирашки и на децата! Пожелавам им много здраве и нови успехи!

  3. Браво на тези млади български спортисти!Нека занапред продължават да прославят нашия край с успехите си!

  4. Ивайла Димова

    Браво на тези сериозни и отговорни деца и техният треньор! Доказват,че трудните времена не пречат на тези,които обичат спорта! Адмирации!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *