Плевенчани отбелязаха Европейската седмица на мобилността, въпреки капризите на времето

379098128 663361319228451 7068511199583347998 n

Снимка: Фейсбук

Тази година темата на Европейската седмица на мобилността е „Save Energy“ („Пестете енергия“), а поставените цели са да се насърчат ползването на обществен транспорт, активната мобилност, минимизиране на зависимостта от автомобили, намаляване на ненужните пътувания с кола и развитие на транспортната инфраструктура (нови паркове и алеи за ходене пеша).

В парк „Кайлъка“ Община Плевен в партньорство със сдружение „Да бягаш“, инициативата „Спортувай в Кайлъка“ и „Декатлон“ проведе спортен празник, който завърши под проливен дъжд. Към участниците в традиционното съботно бягане 5 km run се присъединиха деца и младежи, сред които и състезатели на плевенски спортни клубове, които се включиха във велопоход, обиколка с тротинетки и спортуваха. Всички стартове бяха без състезателен характер, а посланието на организаторите към децата с велосипеди и тротинетки беше да са отговорни, когато са на улицата, да спазват правилата и да бъдат внимателни към пешеходците.

Проявата завърши с томбола с награди, осигурени от Декатлон. Събитието е част от Спортния календар на Община Плевен за 2023 година.

Пресцентър – Община Плевен

Споделете:

Прочетете също

Президентът г-н Румен Радев –патрон на семинар , организиран от ВВВУ „ Георги Бенковски“ по повод 60 –тата годишнина от първия полет на човек в Космоса

Румен Радев свиква първото заседание на 50-ото Народно събрание на 19 юни

Със свой указ на основание чл. 75 от Конституцията, държавният глава Румен Радев свиква на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *