Плевенчани могат в реално време да следят графика на обществения транспорт

ПЛЕВЕНСКИЯТ ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ ВЕЧЕ Е В GOOGLE КАРТИ

329512253 2926234600844161 1492966484675706408 n
Георг Спартански – кмет на община Плевен и Стефан Милев – Заместник – кмет „Проекти и хуманитарни дейности”. Снимка – Плевен прес.

Разписанието на градския транспорт в Плевен вече е синхронизирано с мобилното приложение Google Maps. Така в реално време може да се получи информация за това на коя спирка след колко минути ще дойде конкретен номер тролейбус или електробус. Предоставят се още контакти с превозвача /„Тролейбусен транспорт“ ЕООД Плевен/,  данни за цените на билетите, както и дали е необходимо прекачване по зададения маршрут. Плевен е петият град в България след София, Пловдив, Варна и Стара Загора, който вече разполага с разписанията на градския си транспорт в приложението Google Карти, и вторият след Стара Загора, където разписанията се актуализират в реално време.

Навигацията с градския транспорт в Google Maps работи по същия начин, по който и другите видове – с автомобил, велосипед или пеш. При търсене на цел в основното меню потребителят трябва да посочи, че иска да му се покаже маршрут с градския транспорт.

Целта е да се популяризира градският транспорт сред жителите и гостите на Плевен, както и сред чуждестранните студенти. Използващите тази функция на Google Карти ще могат да се запознаят с маршрутите и спирките на 22-те линии, обслужвани от екологичните превозни средства, а също така и да проследяват разписанията и движението им в реално време.

Информация за последователността на стъпките при използване на услугата от приложението може да проследите в прикачения файл.

1 1
2
3
4
5 1
6
razpisanie
Снимки – Пресцентър община Плевен.

Информация и снимки – Пресцентър община Плевен.

Споделете:

Прочетете също

svesht

На Черешова задушница ще бъдат осигурени автобуси до гробищните паркове в Червен бряг

По повод Черешова Задушница на 22 юни, събота, ще бъдат осигурени автобуси за извозване на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *