Плевенчаните братя Найденови спечелиха шампионски и вицешампионски титли на Държавното първенство по плуване

IMG 05451b5cfcf7d1856410c3e7a22bf9e5 V 2

Снимка: Гергана Стоянова

Плевенчаните братя Найденови спечелиха шампионски и вицешампионски титли на Държавното първенство по плуване в Бургас, което се проведе от 22 до 26 ноември. Състезателите от СКП „Аквазард“-Плевен, които са и ученици в плевенската математическа гимназия „Гео Милев“ извоюваха девет медала.

На Държавното първенство се представиха  61 клуба от цялата страна, с над 700 състезатели, покрили нормативи за Първенството. На дисциплината 1500 метра свободен стил, Алекс Найденов е шампион за юноши старша възраст и вицешампион за мъже. Шампион за мъже е световният шампион и световен рекордьор Петър Мицин. На същата дисциплина Дейвид Найденов е вицешампион за юноши старша възраст и бронзов медалист за мъже.

На 400 м свободен стил Алекс отново стана шампион за юноши, а брат му Дейвид е трети за юноши старша възраст, а след това и трети за мъже.

На 200 м св. стил Алекс е втори за юноши, а Дейвид е трети за юноши.

В крайното класиране за юноши старша възраст Дейвид Найденов е първи, със 799 точки по  FINA от една дисциплина, а  Алекс Найденов е трети със 795 точки  по  FINA.

Споделете:

Прочетете също

книга 9

Георги Константинов: Благодаря на моя роден Плевен!

„Трябва да изрека към своя роден град Плевен огромно „Благодаря“. Благодаря, че мнозина от вас …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *