Плевенчанин стана зам.изпълнителен директор на Българска агенция по безопасност на храните /БАБХ/

д-р Ангел Мавровски. Снимка – фейсбук страница на А. Мавровски.

Със заповед на министър председателя Кирил Петков от 24-ти януари т.г., за зам. изпълнителен директор на БАБХ е назначен д-р Ангел Мавровски. Освободен е бившият зам. директор Борис Борисов.

Д-р Ангел Мавровски е роден в Плевен през 1986 год. Средно образование завършва в плевенската езикова гимназия с профил френски и английски език. След това  завършва  „Ветеринарна медицина” в Тракийския университет в гр. Стара Загора. До този момент е работил като частно практикуващ ветеринарен лекар и търговски представител на ветеринарно-медицински продукти за Западна България към Биовет, град Пещера.

Д-р Мавровски е семеен, с две деца, съпругата му работи в плевенския Институт по фуражни култури. Член е на „Български ветеринарен съюз“ (БВС), член на Управителния съвет на „Българска асоциация на ветеринарните лекари за продуктивни животни“ (БАВЛПЖ) и на плевенския „Пчеларски съюз”.

Д-р Мавровски е с активна гражданска позиция по въпросите на животновъдството и фуражните култури. Той пръв алармира за напускането на Плевен на уникалната порода „Черноглава плевенска овца”, за което „Плевен прес” писа през м. юни 2021 год. Статията е събрала 4 169 прочита и може да я видите тук https://www.plevenpress.com/%d1%83%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%b0-%d1%87%d0%b5%d1%80%d0%bd%d0%be%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%b0-%d0%bf%d0%bb%d0%b5%d0%b2%d0%b5/

За съжаление, отговорните за това институции не пожелаха да дадат информация за случилото се. Д-р Мавровски е силно ангажиран и с проблемите на сектор „Пчеларство”, както и с останалите сектори, за които БАБХ отговаря.

Споделете:

Прочетете също

В Червен бряг наградиха 17 спортисти и един треньор за високи спортни резултати

Д-р Цветан Костадинов, кмет на Община Червен бряг и Патрицие Найманова, носител на два златни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.