Плевенчанин в служебното правителство на България /обновена/

Венцислав Катинов. Снимка – Интернет

Венцислав Катинов е назначен за заместник министър в Министерство на вътрешните работи, оглавявано от служебния министър Бойко Рашков.

Венцислав Катинов започва работа в системата на МВР през 1988 година. Заемал е длъжности в сектор „Охранителна полиция“ и „Криминална полиция“. Бил е началник на сектор „Криминална полиция“. В периода 2014-2015 година беше директор на Областната дирекция на МВР в Плевен.  През 2017г. той е един от тримата заместник министри в МВР, назначени от служебния премиер Огнян Герджиков. От месец март 2020г. Катинов изпълнява длъжността директор на Дирекция „Обществен ред и сигурност“  в Община Плевен. По информация от общинската администрация на мястото на Катинов няма да бъде назначавано друго лице. Причината за това е наложения мораториум върху назначенията в държавните и общински структури от 45-тото Народно събрание.

Венци Катинов се ползва с изключително уважение сред професионалните среди на МВР и това обяснява неговата позиция във второто служебно правителство на Президента Румен Радев.

Прочетете също

Конкурс „Моето приключение край Дунав” организира община Гулянци

гр. Гулянци, център. Снимка – интернет. Община Гулянци, ЦОП гр. Гулянци и МКБППМН организират конкурс …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *