Начало | Новини | Плевенчанин в Норвегия: Богатата Норвегия дава 826 млн. за 6 самолета, бедна България – 1.2 млрд. долара

Плевенчанин в Норвегия: Богатата Норвегия дава 826 млн. за 6 самолета, бедна България – 1.2 млрд. долара

Снимка: интернет

Потресаваща информация е публикувал във фейс страницата си наш плевенчанин, работещ в Норвегия. Публикуваме я дословно. Ето какво пише:

„ А така сега !!!! Това е от норвежката преса днес и гласи, че те ще закупят 6 бр. чисто нови F-35 – най-модерния американски самолет на пазара за момента за 4,3 милиарда крони. На вас оставям да разделите 4,3 милиарда на 5,2 крони (това е валутният курс за 1 лев днес 02.09.19) и да видим дали ще получите сумата от 826 милона 923 хиляди и 76 лева !!!

Утре ще пиша в редакцията на вестника, за да проверя дали цифрите са верни, да не са се объркали. Как така една от най-богатите страни в Европа и света купува най-модерния самолет 6 броя за под един милиард, а най-бедната страна в Европа плаща мисля 2 милиарда за ……..незнам как да го нарека това хвърчило….Коментара оставям за вас”

Това гласи написаното от нашия съгражданин. Посочен е и линка на норвежката медиа, която публикува информацията.: https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/kJbgj6/vil-kjoepe-seks-nye-kampfly-til-43-milliarder-kroner

Търпението на българина наистина е безгранично. Или пък – безразличието. Вече и ние не знаем….

Прочетете също

Първо място за второкласничка от НУ “Отец Паисий” на междуучилищен турнир по плуване

Ученичката от втори “б” клас на Начално училище “Отец Пасий” – Плевен, Доротея Минкова спечели …

Един коментар

  1. Да,всичко това е доста интересно.Но…Тая простичка аритметика не означава,че и цялата сметка е толкова проста/лесна/.Трябва да се прочете цялата публикация на посочения сайт.Едно е да си нов клиент и да поръчаш 8 бройки,съвсем друго е да си отдавнашен такъв и да купиш 52 броя.Е,както се казва,не е в нашите компетенции.Айде със здраве.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *