Плевенчанин влиза в земеделското министерство

Иван Христанов. Снимка – Интернет.

Водачът на листата на „Продължаваме промяната“ за 15 МИР Плевен от вчера, 21.12.2021г., е заместник министър на земеделието. Той е назначен със заповед на премиера Кирил Петков.

47 годишният плевенчанин е завършил СПТУ по строителна механизация. Притежава магистърска степен по аграрна икономика и бакалавърска степен по счетоводство и контрол от УНСС. Иван Христанов е предприемач с над 15 години управленски опит.

Работил е основно в частния сектор, в компании за консултантски услуги, за управление на големи бази данни и за създаване и управление на кредитни портфейли. Бил е в ръководството включително на една от двете компании в България, утвърдени от ЕИФ на ЕК за инвестиране в малки и средни предприятия по Програма за дялово финансиране „Джереми“.

Инвестирал е селективно във финансови услуги (платформа за управление на риска и неплатежоспособни кредити в България). Освен това е наставник и член на борда на няколко български технологични компании.

Започва кариерата си през 1998 г. в счетоводна и одиторска фирма TMF. Година по-късно е командирован за две години в „Сторко“ АД, най-големият производител на консерви в България, като главен счетоводител и впоследствие финансов директор.

През 2001-2006 г. съосновава JetFinance International за потребителско финансиране. Към момента на продажбата й на BNP Paribas Personal Finance през юли 2007 г. JetFinance е най-големият независим кредитор за потребителско финансиране в Югоизточна Европа.

Споделете:

Прочетете също

Според социологическите агенции „Възраждане” е четвърта политическа сила. Според „Възраждане” – са първа.

Снимка – интернет. Социологическите агенции Тренд, Галъп и Алфа рисърч публикуваха свои проучвания за електоралните …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.