Последни новини
Начало | Икономика | Плевенското лоби в държавното управление – слабо или силно ?

Плевенското лоби в държавното управление – слабо или силно ?

Министър Емил Караниколов

Какво свърши до сега плевенското лоби в държавното управление ? Какво свърши за развитието на Плевен до сега, чрез участието си в държавното управление ?

На тези въпроси е време да отговорят депутатите Ралица Добрева /бивш областен управител/, д-р Калин Поповски, Владислав Николов, Пламен Тачев, Васил Антонов, Стефан Бурджев, Чавдар Велинов, Велислава Кръстева, Полина Цанкова – Христова /ако някой е виждал последната в Плевен…/

На тези въпроси трябва да отговорят  и министрите избрани с гласовете на плевенчани: Красимир Каракачанов, Ивайло Московски, Цецка Цачева.

Защо  министърът на икономиката Емил Караниколов на днешната пресконференция не спомена Плевен като център на индустриална икономическа зона, която да влиза в плановете на правителството ?

Защо от 2013-та година индустриална зона Телиш /Плевен/ не търпи никакво развитие, освен качените в сайта на Национална компания „Индустриални зони“ снимки на землището Телиш и няколко реда за местоположението и инфраструктурата му ?

Защо Ловеч успя да се наложи като такъв център и скоро предстои среща за подписване на меморандум между областният управител на Ловеч и министъра на икономиката Емил Караниколов ?

Да споменем между другото за ползите от подобна зона в Плевен. Тя предоставя терени за инвестиционни проекти с модерна инфраструктурна обезпеченост – пътна инфраструктура, електричество, газификация, водоснабдяване, канализация, телекомуникации, изграждане на обекти в кратки срокове, както и наем на готови помещения. Подобрява се и връзката бизнес – образование, за да се осигурят на инвеститорите подходящите работници.

Това привлича инвеститорите, а тяхното идване раздвижва икономиката на съответното населено място. Има ли икономика – има и живот в него.

Колко инвеститори дойдоха в Плевен през последните 5 години ? Колко от тях са в резултат на усилена дейност от страна на плевенски депутати, министри и кметове ?

Докато плевенчани не потърсят отговор на тези въпроси, Плевен ще запада. И вината за това ще е на всеки дал гласа си за горепосочените личности и не потърсил отговорност за даденото доверие. Отговорност чрез конкретна работа с конкретни измерения за икономиката на Плевен.

Защото само с депутатски приемни работа се не върши. Както и само с търсене от гласоподавателя на личния келепирец. Ето защо на въпроса в заглавието може да се отговори с друг – плевенският гласоподавател – гражданин ли е, или поданик ?

 

Прочетете също

Главната инспекция по труда празнува професионалния си празник

На 3-ти ноември през 1907 година с Указ на княз Фердинанд е обнародван Закон за Инспектората …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *