Плевенски ученици са взели участие в Международен космически лагер

Снимка – СУ „Стоян Заимов“ – Плевен.

Космически емоции са изживели учениците от СУ „Стоян Заимов“ – град Плевен – Алисия, Теодор, Кристиян, Иво, Пламен и техният учител Зорка Ненчева (преподавател по Физика и астрономия) в периода 07 – 14 август 2022 г., като участници в Международния космически лагер Space Camp град Измир, Турция. Били са разпределени в отбори с деца от различни страни. Всеки ден те са научавали нещо ново и са извършвали космически дейности, задачи, мисии: ракетостроене, управление на оборудване за работа в Космоса, симулатори за управление на космически  апарат при полет през метеоритен поток, управляем работен стол, пренасяне на товари със совалката Дискавъри от Земята до космическа станция, симулация “ Лунна мисия“ – изпълнявали

са задачи на лунната повърхност (събиране на материал за проби)  при гравитация ⅙ от земната и много други.

По време на лагера младите хора не само са участвали в образователни дейности, но и са се забавлявали – пели са, танцували, имало е вечер на талантите, барбекю вечер, игри в почивките. Така са успели да се опознаят с другите участници (общо 120 на брой), като е имало деца от Грузия, Турция, България. Създаването на приятелства сред учениците, е едно от ценните постижения от участието в лагера.

Освен сертификати за участие в лагера, всеки от ученици е получил награда, като част от отбори спечелили дадени конкурси: Кристиян и Иво награда за “Лого на мисия”, Алисия и Теодор за “Най-добра колония на Марс”, Пламен – за “Най-успешна мисия със совалката Дискавъри”.

Участието им е доказало, че имат придобити умения и знания!

Преживяването Space Camp е нямало да бъде възможно без финансовата подкрепа от Община Плевен и дарители!

Снимки – СУ „Стоян Заимов“ – Плевен.

Споделете:

Прочетете също

Община Червен бряг стартира прием на заявления за услугата „Топъл обяд“

Снимка – интернет. Процедурата „Топъл обяд“ е продължение на успешното изпълнение на тази операция в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.