Плевенски депутати обсъждат с министъра на транспорта изграждане на трети мост над река Дунав

От ляво на дясно: Илиян Йончев, депутат от 15 МИР Плевен /БСП/, Ивелин Савов, кмет на община Никопол, Николай Събев, министър на транспорта, Стоил Стоилов, депутат от 15 МИР Плевен /“Продължаваме промяната“/. Снимка – пресцентър

Днес, 25-ти януари, се е провела среща на депутатите Илиян Йончев /БСП/ и Стоил Стоилов /”Продължаваме промянат”/ с министъра на транспорта Николай Събев. В срещата е участвал и кметът на Никопол Ивелин Савов.

Срещата е продължение на поредицата разговори за изграждането на трети мост над река Дунав при Никопол /Турну Мъгуреле/ – предпроектно проучване, разработено по линия на трансграничното сътрудничество още по времето, когато Йончев е бил областен управител на Плевен.

По време на срещата кметът и народните представители са представили пред министъра предимствата от изграждането на трети мост именно в Никопол. За съоръжението има подписан съвместен меморандум между България и Румъния. След срещата народните представители и кметът са изказали задоволство, че проектът е приоритет на сегашното правителство и получава пълната подкрепа на министър Събев.

В Доклад на Института по транспортно строителство и инфраструктура от 2021 г. се посочва, че вариантът за изграждане на съоръжение над Дунав при Никопол, е сред водещите пред останалите варианти за изграждане на още един мост над реката, (Русе, Оряхово и Силистра). Амбицията на министъра е за всеобхватна свързаност между двете страни.

На 28 януари предстои среща на правителствено ниво по въпроса за третия мост над Дунав.

Споделете:

Прочетете също

В Червен бряг наградиха 17 спортисти и един треньор за високи спортни резултати

Д-р Цветан Костадинов, кмет на Община Червен бряг и Патрицие Найманова, носител на два златни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.