Плевенска област с резултати от първото десетилетие на европейското ни членство

пресконференция Областен информационен центърДесет години след датата 01.01.2007 в България се правят отчети и анализ от ползите, съпътстващи членството ни в Европейския съюз. В тази връзка  днес Областният информационен център (ОИЦ) Плевен проведе пресконференция в пресклуба на БТА. На нея председателят на ОИЦ Игнат Димитров и експертът от „Информация и комуникация” Николета Минчева запознаха представителите на местните медии  с развитието на Община Плевен през програмния период 2007- 2013 г.

 

Равносметката е 307 сключени договори на 189 бенефициенти, възлизащи на обща сума от над 212 милиона. Най-много контракти и бенефициенти има по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Договорите по Оперативни програми „Околна среда” и „Регионално развитие” са с най-висока стойност, съответно 63 660 095 и 89 023 771 лева.

 

Освен в град Плевен европейски програми се осъществяват и в по-малки общини, като Кнежа и Долна Митрополия. В Община Кнежа са усвоени над 3 милиона лева по оперативни програми „Околна среда” и „Развитие на човешките ресурси”. В същите направления се работи и в Долна Митрополия.

 

Твърди се, че усещането на българина за пълноценна принадлежност към Европейския съюз ще се развие в период от 15 – 20 години.Както се казва, по средата на пътя сме. А междувременно можем да се включим в честванията за 10-годишното ни членство, които са предвидени за 3 май от 10.30 на площад „Възраждане”.

Споделете:

Прочетете също

DARVETA

Дърветата в Плевен – опазени или окастрени?

Окастрени дървета по бул.”Христо Ботев”, Плевен. Снимка – Плевен прес. Дърветата в градините, парковете и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *