Начало | Новини | Плевенска делегация на посещение в Битоля

Плевенска делегация на посещение в Битоля

гр. Битоля – Македония. Снимка – интернет

Официална делегация от Община Плевен, водена от кмета Георг Спартански е посетила  побратимения македонски град Битоля по повод Деня на Освобождението на града – 4 ноември.

По време на визитата делегацията е осъществила среща с новоизбрания на първи тур на местните избори кмет на Битоля – Наташа Петровска. При проведените разговори и двете страни са заявили готовност за активизиране на партньорските отношения, датиращи от 1999 год. Участието на плевенската трупа в Театралния фестивал, както и на малки художници от школа „Колорит” в ежегодния международен конкурс за детска рисунка „Малък Битолски Монмартър” е традиционно, посочи Георг Спартански, но културните ни връзки трябва да се надграждат и разширяват, защото именно те са най-сигурният мост за сближаването на нашите градове и страни.

От своя страна Наташа Петровска е изразила  мнение, че Община Плевен може да бъде изключително полезна с методическа помощ предвид дългогодишния си опит при разработването на проекти с европейско финансиране за местната администрация  в Битоля. Бъдещи съвместни проекти по линия на транснационални програми с европейско финансиране също биха били от значение за двата града и за укрепване на връзките между тях, убедена е Наташа Петровска.

Плевенската делегация е участвала и в тържествените ритуали и събития, посветени на годишнината от Освобождението на Битоля.

 

Прочетете също

ДЕН: Цинизмът и популизмът на управляващите по отношение на Бюджет 2021 нямат край

Снимка – пресцентър на ДЕН С изумление и нарастваща тревога наблюдаваме продължаващите опити на управляващата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *