Пламен Тачев с дарение от 2 тона дезинфектант и 2000 маски

Голямо в условията на пандемия дарение направи народният представител от ГЕРБ Пламен Тачев. Вчера той предостави 2000 предпазни маски и 2 тона работен разтвор дезинфектант на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Област Плевен. Организацията ще ги разпредели и раздаде на всички 200 общопрактикуващи лекари, работещи на територията на областта – не само в града, но и в малките населени места и селата.    

Препаратът служи за дезинфекция и почистване на всякакви повърхности, медицински кабинети, отделения.

Председателят на Сдружението д-р Цветков заяви, че тези 2 тона дезинфектант са им изключително необходими и ще бъдат от голяма полза не само за неговите колеги, но и за пациентите, тъй като едно от най-важните неща за превенция срещу вируса е кабинетите на лекарите да бъдат стерилни.

2-те хиляди маски също са им много необходими, понеже се налага да ги сменят през няколко часа.

Д-р Цветков благодари на Пламен Тачев за подкрепата и отбеляза, че той е единственият частен дарител досега.

„През годините г-н Тачев винаги е показвал уважение към нашата гилдия и професия. Когато сме имали нужда, се е отзовавал и е бил до нас. През март, когато беше първата вълна от коронавирус, той отново направи голямо дарение – снабди ни с маски и предпазни средства още преди държавата да го направи“, заяви д-р Цветков.

Вчера Пламен Тачев дари и обещаните от него таблети за онлайн обучение на Професионалната гимназия по туризъм в Плевен. Преди 2 седмици от училището потърсиха съдействие от народния представител, тъй като не разполагаха с достатъчно устройства за онлайн обучение, които са им необходими за преподаване в условията на пандемия. Тачев пое ангажимент да ги осигури и вчера те бяха доставени.

„За мен образованието е кауза. Щастлив съм, че мога да бъда полезен в тези тежки времена. И занапред ще помагам с каквото мога“, каза Тачев, връчвайки таблетите на тримата заместник-директори.

Споделете:

Прочетете също

До 20 000 лв. могат да получат хора с увреждания за стартиране на собствен бизнес

Снимка – Интернет Средствата се отпускат от Агенцията за хора с увреждания за покриване на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.