Пламен Тачев от ГЕРБ: Ще продължа с подкрепата си за образованието, здравеопазването и спорта в Област Плевен

Каквото съм обещал, съм го изпълнил! Така ще бъде и занапред

ПЛАМЕН
Пламен Тачев, трети в листата на ГЕРБ – СДС в 15 МИР Плевен. Снимка – Плевен прес.

 Пламен Тачев e роден в град Червен бряг. Печели доверието на гражданите на 4 последователни парламентарни избори. Част е от ПП ГЕРБ от самото създаване на партията.

Доверието в Тачев е плод на постоянната комуникация с гражданите от първия му ден като народен представител, на добрия диалог с бизнеса и многобройните дарения за обществено-значими каузи, които е правил от 2009 г. насам. На предстоящите избори той е трети в листата на ГЕРБ/СДС за Плевен. Може да го подкрепите с бюлетина номер 28 и преференция 103.

Г-н Тачев, каква е равносметката Ви за изминалия мандат като народен представител?

За мен най-важното е, че каквото съм обещал, съм го направил. Няма ангажимент, който да съм поел пред някого, и да не съм го изпълнил. Именно това дава основание на хората да ми вярват и да ме избират за народен представител от 2009 година насам. Всички, които ме познават, прекрасно знаят, че аз не правя гръмки обещания. Поемам ангажимент само за неща, които са ми по силите и съм сигурен, че ще реализирам. Считам, че това е правилният начин на работа.

class="wp-block-image size-large">ТАЧЕВ 3
Вляво: Пламен Тачев. Снимка – пресцентър.

Каква е мотивацията Ви да се кандидатирате отново за народен представител?

Аз съм в политиката, за да бъда полезен на хората. За да помогна населените места в Област Плевен да станат по-добро място за живот. С повече инвестиции, повече бизнес, по-високи доходи и развита инфраструктура. През годините последователно подкрепям образованието, здравеопазването и спорта в Област Плевен. Така ще бъде и занапред.

ТАЧЕВ 4
Снимка – пресцентър.

Поради ковид пандемията 2020 година бе една от най-тежките за човечеството изобщо. Вие с какво бяхте полезен на хората в Плевенска област?

Съвсем логично моите усилия бяха насочени към подкрепа за здравеопазването и образованието – секторите, които бяха най-уязвими и имаха най-голяма нужда от подкрепа.

Още при възникването на пандемията през март 2020 г. инициирах кампания „Да спасим живот заедно“, с даренията от която бяха осигурени предпазни и дезинфекциозни средства за личните лекари в Област Плевен. Нека напомня, че по това време маските и дезинфектантите бяха много необходими и имаше недостиг на такива. Средства от кампанията бяха дарени и на Община Червен бряг за борба с ковид кризата.

През есента, когато беше вторият пик на пандемията, предоставих 2000 предпазни маски и 2 тона работен разтвор дезинфектант на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Област Плевен. Организацията ги разпредели и раздаде  на всички 200  общопрактикуващи лекари, работещи на територията на областта – не само в града, но и в малките населени места и селата. Препаратът служи за дезинфекция и почистване на всякакви повърхности, помещения,медицински кабинети, отделения.

Още 10 тона работен разтвор дезинфектант и 2000 маски дарих на Община Червен бряг. Те бяха разпределени сред отделите и звената, изложени на най-голям риск от заразяване с коронавирус. От тези 10 тона получиха болницата в Червен бряг, всички училища, детски градини и кметства на територията на общината. Медиците в общинската болница получиха и високо качество предпазни облекла.

ТАЧЕВ 5
Снимка – пресцентър.

Само преди дни направихте ново дарение за болницата в Червен бряг – разкажете повече.

Дарих на болницата средства, с които ще бъдат закупени два хемодиализни апарата. Директорът д-р Желязков ме алармира, че в момента имат остра нужда от такива и ме потърси за съдействие, тъй като през всичките години като народен представител винаги съм се отзовавал и подкрепял подобни инициативи в здравеопазването. Направих го и сега.

А как подкрепихте образованието в Област Плевен?

Моята подкрепа към образованието, здравеопазването и спорта е трайна и последователна. Миналата седмица например с мое съдействие училището „Кирил и Методий“ в село Горни Дъбник вече разполага с нови чинове. Те не са били обновявани от над 30 години.

През есента – малко преди училищата да минат към онлайн обучение, проведох среща с директорката на Професионалната гимназия по туризъм в град Плевен. На въпрос с какво мога да бъда полезен, тя обезпокоено отвърна, че не разполагат с достатъчно електронни устройства за онлайн обучение. Тогава поех ангажимент и осигурих 10 чисто нови таблета за училището.

В Червен бряг съдействах за въвеждането на водородна система за отопление в СУ „Д-р Петър Берон“. Инсталацията намалява разходите за отопление и благодарение на нея се отделят по 3 килограма по-малко вредни емисии на час. Училището е първата публична сграда в България с такава система!

През лятото благодарение на Вас в парк „Кайлъка“ бяха поставени 75 чисто нови кошчета за отпадъци, които бяха изключително необходими. Ще продължите ли да работите за облагородяването на парка?

Разбира се! Ще продължа с подобни инициативи, за да се превърне паркът в едно поддържано, красиво и чисто място за разходка и отдих. Кошчетата са само първата стъпка. Ще се боря за още и още подобрения.

През годините последователно подкрепяте местния спорт и младите таланти. Така ли ще бъде и занапред?

Категорично! Спортът е здраве, той възпитава и формира личности. Щастлив съм, че имаме много млади таланти. Пътят на спортиста не е лесен и за това помагам с каквото мога. Пък и, отличавайки високото спортно майсторство, стимулираме развитието на масовия спорт, който е изключително важен за здравето на нацията. На много клубове съм подарявал топки и екипи. Обезпечавал съм подготовката и участието в международни турнири на изявени наши спортисти. Неотдавна осигурих безплатни карти за фитнес на младежи, които поради кризата нямат финансовата възможност да спортуват. Ще продължа с подобни инициативи.

Защо хората да гласуват за Вас?

Скъпи съграждани, подкрепете ме с номер 28 в бюлетината и преференция номер 103. За да имате народен представител, на който наистина може да разчитате. 

Видео с отчета на Пламен Тачев като народен представител за периода 2009-2021 година, вижте тук: https://www.youtube.com/watch?v=6AWhQYiz-9w&t=6s

Пресцентър на ГЕРБ – гр. Червен бряг

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Споделете:

Прочетете също

441457767 7095821473855128 6866520973874913945 n

Ивелин Първанов, водач на листата на “Възраждане” в Плевен: АЕЦ „Белене“ е национално богатство, което може да работи 1 век

От ляво надясно: Ивелин Първанов – водач на листата на “Възраждане” в 15 МИР Плевен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *