Пиян доктор от „Спешна помощ” – Плевен ще бъде уволнен

ЛИНЕЙКА
Снимка – Плевен прес.

За инцидент с пиян лекар от „Спешна помощ” – Плевен информира наш читател, който разказа следното: „ На 15 януари в 18:00 ч. подадох сигнал на 112 заради влошено състояние на моя роднина, 90-годишна жена от с. Тодорово. Имаше високо кръвно. Към 19:00 ч. линейката пристигна на адреса и при пристигането на доктора видяхме, че той е пиян. Лъха на алкохол, едва ходи и има некоординирани движения.

Веднага подадохме сигнал пак на 112, свързахме се с дежурния в „Спешна помощ”, уведомихме го, че доктора е пиян. И те изпратиха втори екип, който смени пияния доктор и прегледаха жената.

Подадохме сигнал и във II-ро РПУ – Плевен, уведомихме за случая и поискахме съдействие. Полицията дойде при мен и предложиха да отидем до „Спешна помощ”, за да се вземе проба за алкохол. Отидохме, но въпросния доктор отказа да даде проба за алкохол. Полицаите установиха и те, че лъха на алкохол и има некоординирани движения и трудно си стои на краката.

Излезе една госпожа, която завежда Спешното отделение и каза, че ще бъде дисциплинарно уволнен. Гражданите са безсилни в това отношение защото само сигнали могат да подават. И нищо друго.

За всичко друго мога да си премълча, но да дойде пиян доктор да ме лекува е непростимо. В случая става въпрос за възрастна жена, ами ако беше дете на 4-5 години в критично състояние ?!”

Въпросният лекар е д-р Любомир Петков, каза още Димитър Карамфилов, който е преживял тази случка и възмутен допълни, че това е неморално и скандално.

Свързахме се с д-р Мирослава Христова, директор на ЦСМП /Център за спешна медицинска помощ/, по повод скандалния случай. Тя информира, че д-р Любомир Петков е фелдшер. В „Спешна помощ” е от 2 месеца на работа и е на втори трудов договор. През м. декември е бил в болнични. „За този 1 месец, когато е бил при нас на работа, не е имало оплаквания”, каза д-р Христова. И добави, че му прекратява трудовото правоотношение и го уволнява дисциплинарно. „Освен това „супервайзерите не са го видели, тъй като веднага е прието обаждането и той е тръгнал към адреса без да идва в Спешното, каквато е практиката. Ако е дошъл при нас, щяхме да го видим как изглежда и да предотвратим инцидента”, каза д-р Христова. В случая просто е реагирано веднага на сигнала и той е тръгнал към адреса.

В „Спешна помош” – Плевен няма недостиг на кадри обясни д-р Христова и станалото е единичен случай. Освен това веднага е реагирано като е изпратен втори екип в село Тодорово, който е оказал помощ на възрастната жена. В момента тя е добре, информира Димитър Карамфилов, който е и общински съветник в ОбС – Плевен.

Споделете:

Прочетете също

408987243 738265558345259 9132600215669789978 n

Кметът на Червен бряг присъства на общо събрание за управление на отпадъците

Кметът на община Червен бряг Атанас Атанасов присъства на общо събрание на Регионалното сдружение за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *