Начало | Новини | Питания за изоставени сгради и за замърсен въздух отправят към кмета двама общински съветници

Питания за изоставени сгради и за замърсен въздух отправят към кмета двама общински съветници

На редовното заседание на Общинския съвет, което ще се проведе в четвъртък, 28-ми юни т.г., двама общински съветници отправят питания към кмета Георг Спартански.

Цветко Цветков от БСП пита:  „Какви мерки предприема администрацията за решаване проблема с разрушени, изоставени и недовършени  сгради в Плевен“ ? Посочва се, че „темата третира съществуващ от дълги години проблем в Плевен… Наличието на подобни „паметници на разрухата“ не само загрозяват архитектурния облик на града, но са преди всичко потенциална опасност за съгражданите ни“, е изложил в мотивите си Цв. Цветков.

В питането са посочени и конкретни сгради: бившето ХЕИ на пл. „Свобода“, в квартал „Юнско въстание“ – хотел „Орбита“, сградата на Психото на ул. „Самуил“, запустели сгради на ул. „Ст. Караджа“ и „Марин Дринов“, изкопът на мястото на Младежкия дом и др.

Общинският съветник от групата на патриотите инж. Николай Маринов отправя питане свързано с тревожни данни за замърсеност на въздуха в Плевен. Посочени са данни за първите пет месеца на 2018 година измерени от АИС – Плевен /пункт за мониторинг на ул. „Патриарх Евтимий“ 3/. Според тях 50 пъти е имало превишаване на допустимите ФПЧ  /финни прахови частици/. Допустимата бройка на концентрация на ФПЧ – е 35 за цяла година. Във връзка с това общинският съветник пита: „Какви действия са предприети от общинската администрация за посочения период и какви алтернативни мерки се предвиждат за в бъдеще с цел опазване здравето на плевенчани“ ?

 

Прочетете също

Фондация „Аз съм Кайлъка” поиска безвъзмездно ползване на къщата на ген. Винаров. Общинският съвет ще решава

Предложение да се учреди безвъзмездно право на ползване на фондация „Аз съм Кайлъка” върху недвижим …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *