Начало | Новини | Питания за изоставени сгради и за замърсен въздух отправят към кмета двама общински съветници

Питания за изоставени сгради и за замърсен въздух отправят към кмета двама общински съветници

На редовното заседание на Общинския съвет, което ще се проведе в четвъртък, 28-ми юни т.г., двама общински съветници отправят питания към кмета Георг Спартански.

Цветко Цветков от БСП пита:  „Какви мерки предприема администрацията за решаване проблема с разрушени, изоставени и недовършени  сгради в Плевен“ ? Посочва се, че „темата третира съществуващ от дълги години проблем в Плевен… Наличието на подобни „паметници на разрухата“ не само загрозяват архитектурния облик на града, но са преди всичко потенциална опасност за съгражданите ни“, е изложил в мотивите си Цв. Цветков.

В питането са посочени и конкретни сгради: бившето ХЕИ на пл. „Свобода“, в квартал „Юнско въстание“ – хотел „Орбита“, сградата на Психото на ул. „Самуил“, запустели сгради на ул. „Ст. Караджа“ и „Марин Дринов“, изкопът на мястото на Младежкия дом и др.

Общинският съветник от групата на патриотите инж. Николай Маринов отправя питане свързано с тревожни данни за замърсеност на въздуха в Плевен. Посочени са данни за първите пет месеца на 2018 година измерени от АИС – Плевен /пункт за мониторинг на ул. „Патриарх Евтимий“ 3/. Според тях 50 пъти е имало превишаване на допустимите ФПЧ  /финни прахови частици/. Допустимата бройка на концентрация на ФПЧ – е 35 за цяла година. Във връзка с това общинският съветник пита: „Какви действия са предприети от общинската администрация за посочения период и какви алтернативни мерки се предвиждат за в бъдеще с цел опазване здравето на плевенчани“ ?

 

Прочетете също

Общия градоустройствен план ще обсъжда Общинският съвет на Плевен

Общият устройствен план /ОУП/ на град Плевен и землището му ще бъде представен този месец …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *