Начало | Общество | Питанията включени в дневния ред на сесиите не са важни за общинските съветници

Питанията включени в дневния ред на сесиите не са важни за общинските съветници

Начало на заседанието на Общинския съвет.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

До този извод би стигнал всеки, който си направи труда да присъства на заседанията на Общинския съвет в Плевен. На провелото се в сряда – 26-ти септември т.г. заседание, в приетия от общинските съветници дневен ред имаше две питания. Те бяха на инж. Николай Маринов и на Диана Данова. Първото се отнася за състоянието на новото регионално депо за битови отпадъци, започналите свлачищни процеси в него и свързаните с това повреди на техника и съоръжения. Те от своя страна крият опасност от екологично замърсяване и здравословни проблеми за гражданите.

Второто питане засяга финансирането на детските градини в община Плевен. Диана Данова постави изключително важния въпрос по каква формула се разпределя общинската бюджетна издръжка, така че да има равнопоставеност на детските заведения. Както и недостига в средствата за издръжка на детските градини.

Питанията, както и отговорите на кмета Георг Спартански станаха в почти празна зала. Съветниците от всички групи напуснаха залата след като свършиха гласуванията по точките.

Това обаче повдига други въпроси:

  • Защо в дневния ред на заседанията се включват питания след като към тях няма никакъв интерес от страна на общинските съветници ?
  • Питанията лични въпроси ли засягат или обществени ? Ако е второто как се грижат за обществения интерес съветниците, след като не желаят да се занимават с него чрез питания ?
  • Защо питанията винаги се включват като точка последна в дневния ред ? Общественият интерес последен ли е по значимост за общинските съветници ?

Дали гражданите ще получат отговор на тези въпроси – предстои да видим.

Общинският съвет по време на питанията. В дъното – служители на общинска администрация.
Общинският съвет по време на питанията.
Общинският съвет по време на питанията.

 

Прочетете също

Полина Цветославова Цанкова – Христова – вие коя сте ?

Снимка – интернет. Според името, което носите – сте жена. При това – симпатична. Според …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *