Питанията включени в дневния ред на сесиите не са важни за общинските съветници

sesia septemvri 1
Начало на заседанието на Общинския съвет.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

До този извод би стигнал всеки, който си направи труда да присъства на заседанията на Общинския съвет в Плевен. На провелото се в сряда – 26-ти септември т.г. заседание, в приетия от общинските съветници дневен ред имаше две питания. Те бяха на инж. Николай Маринов и на Диана Данова. Първото се отнася за състоянието на новото регионално депо за битови отпадъци, започналите свлачищни процеси в него и свързаните с това повреди на техника и съоръжения. Те от своя страна крият опасност от екологично замърсяване и здравословни проблеми за гражданите.

Второто питане засяга финансирането на детските градини в община Плевен. Диана Данова постави изключително важния въпрос по каква формула се разпределя общинската бюджетна издръжка, така че да има равнопоставеност на детските заведения. Както и недостига в средствата за издръжка на детските градини.

Питанията, както и отговорите на кмета Георг Спартански станаха в почти празна зала. Съветниците от всички групи напуснаха залата след като свършиха гласуванията по точките.

Това обаче повдига други въпроси:

  • Защо в дневния ред на заседанията се включват питания след като към тях няма никакъв интерес от страна на общинските съветници ?
  • Питанията лични въпроси ли засягат или обществени ? Ако е второто как се грижат за обществения интерес съветниците, след като не желаят да се занимават с него чрез питания ?
  • Защо питанията винаги се включват като точка последна в дневния ред ? Общественият интерес последен ли е по значимост за общинските съветници ?

Дали гражданите ще получат отговор на тези въпроси – предстои да видим.

с1
Общинският съвет по време на питанията. В дъното – служители на общинска администрация.
с4
Общинският съвет по време на питанията.
с2
Общинският съвет по време на питанията.

 

Споделете:

Прочетете също

447239524 7163676247069650 6381157875860967976 n

Доц. Малкодански: Общинският съвет е мостът към случващото се в община Плевен

Доц. д-р Иван Малкодански. Снимка: “Плевен прес” Общинският съвет е мостът към случващото се в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *