Пет награди за Езиковата гимназия от Националния театрален ученически фестивал в Русе

На 28 юни 2019 г. театрална формация „Експеримент“ при Езикова гимназия град Плевен с ръководител Ангелина Маркова представиха нашия град на авторитетния национален театрален фестивал в град Русе.
Това издание на този престижен форум по думите на председателя на журито ще се запомни с рекордния брой участващи състави, както и с изключително високото ниво на показаните спектакли. Тъкмо затова спечелените награди от младите театрали са толкова ценни като постижение. След изиграването на „Генералната репетиция“ журито сподели своите впечатления от спектакъла. То подчерта, че това е един интелигентен, умно направен спектакъл, който носи забравения в наши дни романтичен дух. Бяха впечатлени от свежестта, хармоничността, красотата и цялостното художествено послание, както и от добрата игра на артистите. В него по думите им има всичко.
Ангелина Маркова сподели, че е силно впечатлена от компетентната професионална оценка на журито и от съдържателния разговор след спектакъла, в който е получила интересни мнения и идеи за развитието на формацията.
Сред силната конкуренция от 28 състава от цялата страна формация „Експеримент“ при Езикова гимназия – Плевен беше отличена с пет награди – поощрителна награда за спектакъла, награди за поддържаща женска роля за Александра Петрова и Симона Резашка и за поддържаща мъжка роля за Христо Генов, както и колективна награда на Габриела Иванова, Зорница Марчева и Александра Петрова за ролята на джуджетата.
Постигнатите резултати след едва четиримесечна работа върху спектакъла зареждат с оптимизъм и с желание за нови творчески проекти. През есента формацията ще продължи да представя пред ученическа аудитория своя спектакъл “Генералната репетиция“ и ще започне репетиции по нова пиеса.

Споделете:

Прочетете също

Според социологическите агенции „Възраждане” е четвърта политическа сила. Според „Възраждане” – са първа.

Снимка – интернет. Социологическите агенции Тренд, Галъп и Алфа рисърч публикуваха свои проучвания за електоралните …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.