Пет години без Светлин Русев

ХГ

Сградата на ХГ Колекция “Дарение Светлин Русев” – Плевен.

Забрави ли Плевен Светлин Русев? На 26-ти май преди пет години той отиде да рисува Бога. На Земята и в родния си Плевен остави картините си. Даже и галерия има на негово име – ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев” – Плевен.

Нито ред днес от галерия или друга институция в Плевен и страната, за припомняне на кончината и паметта на големия български художник. И почетен гражданин на Плевен! Интересно как се почитат отишлите си от този свят почетни граждани на Плевен?

Нешка Робева припомня в днешния ден, че България е имала такъв творец, чиято памет трябва да се почита:

„Времето минава и все по-актуални стават думите, които бе подготвил и не успя да произнесе, за откриването на последната си изложба.

Думи, изпълнени с тъга и болка…

„…Дом без илюзии и без надежда.

Спасение от света на привидностите в света на безвремието. Държава, в която поданиците живеят по законите на болката, тъгата и нищетата.

Пространство, в което времето е спряло на гара без движение, с пътници, които са заминали преди да пристигнат. Пространство, в което времето се пробужда, когато денят си е заминал.

Игра на съдбата, без бели и черни фигури, без царе и царици, само с пешки, които не печелят, защото няма какво да загубят.

Вселена на Божията милост и спасение.“

Светлин Русев.

Светла ще остане паметта за теб, приятелю…

Поклон….”

Споделете:

Прочетете също

кардиостимулатор 1

Кардиолози в “Сърце и Мозък” имплантираха сложен кардиостимулатор нa 95-годишна пациентка

Виcокотехнологичен кaрдиоcтимулaтор бе имплантиран на 95-годишна пaциенткa, поcтъпилa по cпешноcт c много бaвен cърдечен ритъм …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *