Начало | Новини | Петя Василева: Късно внесени предложения са причина за неприемането на Наредба № 11

Петя Василева: Късно внесени предложения са причина за неприемането на Наредба № 11

Петя Василева. Снимка – Плевен прес.

Попитахме председателката на Постоянната комисия по култура, вероизповедания и международна дейност към ОбС – Плевен за причините, поради които се отложи за втори път приемането на Наредба № 11. Тя даде подробен отговор на въпроса. Според нея отлагането на приемането на Наредба № 11 за символите и почетните звания, е вследствие на постъпилите в последния момент нови предложения. И добави: едното от страна на Националното сдружение на сватбените агенции, другото от страна на общинска администрация, което даже не беше формално предложено. Това, което мен ме подразни и съм го изразила в изказването си по време на сесия, е че хората, които искаха да направят предложение – не го направиха навреме.

Предимно отправям упрек към общинска администрация, която би трябвало да знае, че на сайта на Общината е качено вече четири месеца едно предложение, което тя ако е искала да поправи или измени, или да допълни, е можела да го направи със съответното формално качване на предложение на сайта на общината, където е качено и основното предложение от страна на Комисията по култура. Това не може да става в последните комисии предхождащи сесията.

Но като цяло е разумно решението да се направи работна група, в която да участват представители на администрацията, на Постоянната комисия по култура, вероизповедания и международна дейност и представител на Националното сдружение на сватбените агенции, както и юрист от страна на общината, защото за една наредба трябва да има и юридическа консултация. Така че, това предложение е добро и затова комисията по култура го е приела. Възраженията са само за не навреме внесените промени и предложения.

 

Прочетете също

ДЕН: Цинизмът и популизмът на управляващите по отношение на Бюджет 2021 нямат край

Снимка – пресцентър на ДЕН С изумление и нарастваща тревога наблюдаваме продължаващите опити на управляващата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *