Петима бяха протестиращите пред Министерството на спорта

Снимка – Плевен прес

Малко на брой протестиращи се бяха събрали пред Министерството на младежта и спорта към 18:00. Час по-рано на същото място се очакваше протест на симпатизанти на „Има такъв народ“ с искания за отзоваване от Народното събрание на шестимата депутати и спортния министър Радостин Василев, напуснали партията през миналата седмица. Информацията за протеста бе първоначално споделена във Фейсбук профила на самия Василев. По негови думи привърженици на ИТН са били подканвани от Тошко Йорданов да изразят недоволството си срещу напускащите формацията министър и депутати.

Плевен прес“ бе на място пред Министерството на спорта още от 17:00. Репортерът ни не успя да зърне друг освен трийсетината дежурящи в района полицаи.Впоследствие няколко души дойдоха, като към шест часа техният брой бе петима душа.

Снимка – Плевен прес

Съсредоточаване на полиция и към настоящия час се наблюдава из Княжеската градина, Народното събрание и Софийския университет. Там те ще да останат по време на големия протест в подкрепа на кабинета „Петкова“, започващ тази вечер от 18:30. Кога той ще приключи, все още не е ясно. Непредизвестена остава и развръзката на внесения от ГЕРБ-СДС вот на недоверие към правителството.

Снимка – Плевен прес

Споделете:

Прочетете също

РБ „Хр. Смирненски“ – Плевен ще връчи на 30 май наградите от фотоконкурса „Пролетта през моя обектив“

Снимка – интернет. На 30 май 2023 г. от 17,30 часа в арт залата на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *