Педиатър от болница „Сърце и Мозък“ Плевен, ще бъде лектор в практикум за родители на тема „По-здрави деца“

Снимка –  „Сърце и Мозък“, гр. Плевен

Практикум за родители на тема „По-здрави деца“ с лектор д-р Лилия Николова – педиатър в болница ,Сърце и Мозък‘, Плевен, е поредната инициатива с фокус към родителите и децата. Събитието се организира онлайн по инициатива на социалната платформа 1 наум – място за споделяне на родителски опит и ще се проведе на 18 – ти май (сряда), начало – 14:00ч. Вход свободен .

„Идеята на тези среща са да бъдем полезни на родителите. Аз лично също съм майка на 3-годишно момченце и знам колко е важно да има към кого да зададеш своите въпроси за отглеждането на детето и да получиш компетентен отговор“, споделя д-р Николова. В рамките на практикума ще бъдат коментирани въпроси като: Защо едни деца боледуват повече от други? Има ли рецепти за по-добро здраве и имунитет? Доколко храненето има значение и какво значи правилно хранене за здраве? Задължително ли е да се пият хранителни добавки, имуностимуланти, укрепващи организма сиропи и т.н.? Има ли какво да направим при първи симптоми, така че да спрем или овладеем болестта? Как да пазим детето от заразяване и да го пазим ли въобще? Имунитетът въпрос на възраст ли е, или на определен брой срещи с болестите?

Ще бъдат дадени и конкретни практически насоки какво ДА правят и какво НЕ родителите по време на тривиалните, но неприятни симптоми като: кашлица, хрема, температура, разстройство при малчуганите.

Споделете:

Прочетете също

Завърши ремонтът на подлеза в жк „Сторгозия”. Изгражда се прилежащата инфраструктура

Приключи ремонтът на втория пешеходен подлез в Плевен в района на Стара гара. Днес кметът …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *