Начало | Новини | ПГССТ “Н. Й. Вапцаров” в Левски изпрати своя 74-ти випуск

ПГССТ “Н. Й. Вапцаров” в Левски изпрати своя 74-ти випуск

На 26.06.2020 година в Професионална гимназия по селско стопанство и транспорт “Никола Йонков Вапцаров” за 74-ти път се проведе тържествено изпращане на завършващия випуск, което премина в задушевна обстановка, с много цветя, музика и смях. Освен зрелостниците на празника присъстваха учениците от 8-ми до 11-ти клас, целия педагогически и непедагогически персонал, много родители.

Официални гости на тържеството бяха кметът на Община Левски г-жа Любка Александрова и главен експерт “Образование” г-жа Петя Чолакова. Важен акцент в празника бе предаване знамето на училището на бъдещите абитуриенти с послание да го пазят чисто и неопетнено.

От името на абитуриентите, отличничката на випуска Алина Велкова сподели топлите им чувства към училището и преподавателите, като им благодари за грижите и вниманието, както и за професионализма при усвояване на знанията и уменията. Призова следващите випуски за достойно продължение на училищните традиции и нови бъдещи успехи. Приветствие към абитуриентите поднесоха учениците от 9-ти и 11-ти клас и им пожелаха успешна професионална и житейска реализация.

Кметът на Общината приветства всички присъстващи, благодари им за добре свършената работа и изтъкна значимостта на усвояваните в училището професии за икономическото развитие на региона. По време на тържеството от г-жа Любка Александрова бяха връчени награди за заети призови места в олимпиади и състезания, както и за активно участие в обществения живот.

Пожелания към зрелостниците отправи и директорът на гимназията инж. Йордан Димитров, който им връчи дипломите. От името на училището също бяха раздадени много награди за отличен успех и други постижения в различни професионални изяви на национално ниво. ПГССТ “Н. Й. Вапцаров”, гр. Левски Награди за успехи и постижения получиха:

1.Алина Руменова Велкова – 12а клас, за отличен успех, призово място в състезание “Млад фермер”-направление “Животновъдство” и активно участие в клуб “Млад възрожденец”

2.Преслав Тихомиров Ангелов – 12а клас, за призово място в състезание “Млад фермер” – направление “Животновъдство” и призово място в състезание “Знание за земеделието”, организирано от ВТУ “Ангел Кънчев” гр.Русе

3.Дамян Ванев Вегенов – 12а клас, за призово място в състезание “Знание за земеделието”, организирано от ВТУ “Ангел Кънчев” гр.Русе

4.Янко Панталеев Атанасов – 12а клас, за призово място в състезание “Знание за земеделието, организирано от ВТУ “Ангел Кънчев” гр.Русе

5.Алекс Ангелов Радев – участник в клуб “Млад възрожденец”

6.Алекси Аркадиев Алексиев, Александър Димчев Александров, Джейми Шибилева Методиева от 9 „а” клас, участвали в Европейска олимпиада по статистика, Национален кръг – класирали се на 6-то място.

Снимки – Пресцентър на Община Левски

Прочетете също

Информационен бюлетин на МВР за 14-ти август

ПОЛИЦЕЙСКИ ДОЗНАНИЯНа 13 август 2020 година в Първо РУ – Плевен е започнато досъдебно производство …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *