Партия МЕЧ проведе организационно събрание в Плевен

M 1

В неделя, 21-ви април от 19:00 ч. в хотел „Сити” в Плевен, партия МЕЧ проведе организационно събрание с представители на своите структури в област Плевен. Присъства лидерът на партията Радостин Василев, Деян Петков – гл.секретар на партията, проф. Николай Радулов, Красимир Манев – енергиен експерт, Кирил Веселински – ПР, адв. Христо Расташки, инж. Венцислав Петков – член на НИС.

Пред присъстващите Василев разясни какво е организационното състояние на партията и как ще се яви на предстоящите избори две в едно. По думите му „партията се разраства по-бързо отколкото са нейните възможности към момента”. В нея се вливат структури или членове на „Възраждане”, ИТН и други партии, заради разочарованието от тях, обясни Василев. Добави, че МЕЧ е със структури в почти цяла България и върви усилена подготовка за предстоящите избори.

Предстои регистрирането на партията в ЦИК, което ще стане на 23-ти или 24-ти април. Необходимите подписи са събрани, както и изискуемите за регистрацията документи. До 29-ти април ще бъде направена и регистрацията в РИК-Плевен.

Водач на плевенската листа за 15 МИР Плевен ще бъде Деян Петков. Листата на МЕЧ за ЕП ще се води от Радостин Василев, но той обяви, че няма да става евродепутат, тъй като трябва да ръководи партията в България.

На тези избори партия МЕЧ ще се яви самостоятелно, информира Василев. „Ние не се коалираме защото МЕЧ е достатъчно силен, за да може да се явява на изборите самостоятелно. Вътре в Парламента нямаме естествени съюзници и коалиционни партньори. Време е България да направи една опозиционна партия на един модел, който неуспешно беше атакуван от ИТН и ПП. Не само не беше атакуван истински, но тези партии доведоха до политически нихилизъм из цяла България.

Сега това озлобление на хората, отчаяние и апатия заради невъзможност да променят модела, прераства в сила за партия МЕЧ”, заяви Василев. И добави, че има забрана за участието му в национални медии, както в социологическите агенции. Но чрез социалните мрежи и някои независими предавания, партията е успяла да стигне до хората. И в момента наброява над 5 000 члена, информира Василев. Той е убеден, че на предстоящите избори МЕЧ ще завоюва 7-8 % като резултат.

„Истината е, че България има нужда от центристка, умерено-консервативна, пробългарска партия. Ако имаме евродепутат, първата му работа е да наложи темата за националните държави. С този неолиберален сволоч, който наложи Европа, е свършено. Орбан напусна ЕНП преди 2 седмици. Около него се формира една нова европейска партия  и ние ще членуваме в нея – партия на националните държави”, съобщи лидерът на МЕЧ.

Що се отнася да работата на МЕЧ в бъдещия Парламент, Радостин Василев каза, че „първата ни работа е проект за решение да свалим гриф „секретно” върху договора за златните находища на България. За да види българското общество кой какво е подписвал. И като каже българското общество, че това не е изгодно, изпращаме група за преговори за предоговаряне. Като каже не може да се предоговаря – прекратяваме. Има международно право, има неизгодни сделки и може да се окаже, че нашите концесионери трябва да ни връщат пари”,

За Лукойл Радостин Василев заяви, че трябва да стане български. Информира и за останалите икономически казуси стоящи пред България, за които МЕЧ има експертиза да намери решение при запазване на българския национален интерес.

МЕЧ ще продължи с организационните срещи по места във връзка с предстоящата предизборна кампания.

M 2

Снимки: “Плевен прес”

Споделете:

Прочетете също

545359eca6591ac5f37fce801a876dfb 1

Кметът на Червен бряг: 24 май обединява всички нас около езика и писмеността ни като народ

Уважаеми жители на община Червен бряг, Уважаеми педагози, ученици и дейци на културата, Честит 24 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *