Начало | Без категория | Партия “Възраждане” проведе среща дискусия по младежките проблеми в Червенобрежко

Партия “Възраждане” проведе среща дискусия по младежките проблеми в Червенобрежко

Открит разговор за зависимостта от наркотици и секс в тийнейджърска възраст проведоха от партия “Възраждане” в село Сухаче. Местната структура от Червен бряг беше подготвила презентация за някои от най-големите опасности за младежите и девойките у нас.
От своя страна децата от Сухаче, на възраст от 9 до 18 години, споделиха собствените си наблюдения:
” Не ми е приятно да гледам как по-възрастни, на годините на баща ми, се напиват в парка на селото. Такъв пример ли оставят на нас.” сподели 9-годишно момче от гостите.
Негови приятели твърдят,че липсата на контрол от родителите може да доведе до наркозависимост. Според тях, в двата парка на селото, където предимно се събират младежи, понякога се появяват хора с недобросъвестни намерения.
В процеса на разговор, и гостите от Червен бряг,и домакините стигнаха до извода,че липсата на занимания в извънучилищно време е най-честата причина за прибягване към наркотици. Събирането с грешната компания също може да доведе до твърде ранен полов контакт, а това от своя страна до болести като СПИН и ХИВ.
На младежите от Сухаче бе пуснат филм по тази тема, като много от информацията децата я чуваха едва за пръв път.
И двете страни отчетоха срещата като ползотворен повод. Остава перспективата за бъдещи подобни дискусии и в останалите населени места в Червенобрежко.

Прочетете също

БСП – Плевен: Чавдар Велинов да напусне незабавно НС

Чавдар Велинов. Снимка – интернет. На свое заседание Общинския партиен съвет на БСП – Плевен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *