Последни новини
Начало | Новини | Парламентът с първо заседание след дългата коледна ваканция

Парламентът с първо заседание след дългата коледна ваканция

Тържествено с химните на България и Европа се откри новата сесия на 44-то Народно събрание за 2020 г. В обръщението си към народните представители по повод Новата 2020 г. председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пожела здраве и сили, за да изпълняват успешно държавническата си мисия и да служат достойно на българските граждани. Тя апелира през предстоящата сесия всеки един от народните представители да положат усилия за постигане на повече диалог и разбирателство. Депутатите гласуваха и програмата за работа на парламента. Парламентарните групи ще направят изявления за новия политически сезон, които ще се предават пряко по БНТ.
Програмата предвижда депутатите да гласуват персонални промени в Министерския съвет. За министър на околната среда и водите на мястото на Нено Димов е предложен Емил Димитров от “Обединени патриоти”. След това седмичната програма предвижда парламентът да разгледа на второ четене Законопроекта за маслодайната роза.
Точка първа за четвъртък в програмата по предложение на “Обединени патриоти” е заложено първото гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход. В програмата за четвъртък е и първото четене на промени във Валутния закон. След това депутатите ще разгледат на първо четене промени в Закона за публичното предлагане на ценни книжа, както и Годишните доклади на Комисията за регулиране на съобщенията за 2018 г. и за пазара на пощенски услуги за 2018 г.
В петък се предвижда парламентът да обсъди Доклад за изпълнението на Закона за експортния контрол на продукти, свързани с отбраната, и на изделия и технологии с двойна употреба през 2018 г. от Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките към Министерския съвет. След това е предвиден редовен парламентарен контрол.

Прочетете също

Партизан за бой се стяга – червенобреждани излизат в търсене на невъзможното срещу Левски

Източник на снимката – SPL / Sports Lens „Партизан“ (Червен бряг) излиза днес, 21-ви октомври, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *