„Парад на модата“ – Плевен 2024 ще покаже модели, направени специално за 75-ото издание на спектакъла

448475608 7233271800110094 3349733938889580966 n 1 jpg

Георги Ангелов и Аня Пенчева. Снимка: “Плевен

прес

На „Парад на модата“ – Плевен 2024 ще бъдат показани модели, направени специално за 75-ото издание. Това каза популярният плевенски актьор Георги Ангелов – създател, режисьор и хореограф на спектакъла днес, 18 юни, в местния пресклуб на БТА.

Той подчерта, че е търсел съчетание на дрехите с музиката и светлината:

„В този спектакъл наистина съм успял да съчетая дреха, пластика, музика, светлина и звук в един нестандартен шоу-концерт-спектакъл. Всичко върви на един дъх и се преливаме в едни красиви модели, които са направени специално за този парад на модата.“

Тази година на сцената на плевенския театър най-новите си колекции ще представят дизайнери от ревюта в Милано и Рим, Юнвер Кьосе от София, Даниела Вълкова, която е майстор-везбар и Николета Палакарчева от модна къща “Везе”, Халил Дуралиев, който е носител на наградата за млад дизайнер на Парад на модата, Славена Иванова от Варна, модна къща “Елинор” с дизайнер Елеонора Харизанова, плевенчанката Биляна Веселинова и Емил Спасов от Благоевград. 

Публиката ще чуе млади музиканти от Националното училище по изкуствата “Панайот Пипков” с преподавател Маня Николова, които са включени в спектакъла като част от представянето на колекциите, както и младата певица Стефани Славчева

Лице на „Парад на модата“ – Плевен 2024 е Аня Пенчева, която заяви, че за нея модата е удобство и се определи като „много лесна за обличане“ актриса:

„Класиката винаги е модерна, обичам черното и бяло”, допълни тя.

Относно 35-годишнината на модния парад Пенчева заяви, че през всички тези години това е коствало много усилия на Георги Ангелов:

„Успешните хора винаги са били мечтатели, но аз винаги съм се стремяла да работя с приятели. Няма нищо по-спокойно от това.“

Тази година се навършват 35 години от първия спектакъл, който се е състоял през 1989 г.

75-ият Парад на модата ще се проведе тази неделя, 23 юни, от 20:00 ч. под патронажа на кмета на община Плевен д-р Валентин Христов и с подкрепата на Сдружение “Плевенски обществен фонд Читалища”. Колекциите, които ще бъдат представени, ще се разпродават след края на спектакъла.

Споделете:

Прочетете също

2 11

Титанът Мариус Куркински представя чудомирови герои утре в Летния театър на Плевен

Един от съвременните титани на българския театър Мариус Куркински представа своя моноспектакъл “Нашенец” утре, 16 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *