Последни новини
Начало | Новини | Панорамата не е получила нищо до този момент от акцията на „Билла“ – „Ние обичаме България“

Панорамата не е получила нищо до този момент от акцията на „Билла“ – „Ние обичаме България“

Панорама „Плевенска епопея 1887 г.“ не е получила никакви пари към днешна дата от рекламираната кампания на „Билла“ – „Ние обичаме България“.

За нея плевенските медии бяха уведомени с писмо от 17.04.2018 год., в което между другото се казва:„Тази година подкрепяме Панорамата в Плевен, като целта ни е не само да осигурим средства за обекта, но и да фокусираме общественото внимание върху едно от най-значимите събития в нашата история – Плевенската епопея. В годината, в която честваме 140 години от Освобождението на България, е важно да си припомним славните моменти, с които целият ни народ се гордее“, коментира Бойко Сачански, Управител на BILLA България….. Ще бъдат осигурени средства, за да може за първи път, откакто обектът е построен, да се извърши реставрация и консервация на художественото платно и предметния план във впечатляващата зала „Панорама“.

Беше дадена и специална пресконференция в София, на която присъстваха кметът на Плевен  Г. Спартански и директора на ВИМ – Плевен Емилия Зорнишка. Разбра се, че кампанията на „Билла“ има подкрепата на Министерството на културата и на община Плевен.

Беше обявена датата на благотворителен концерт в зала „Арена Армеец“ на 22.05.2018 год. в подкрепа на Панорамата с „най-обичаните фолклорни, поп и хип-хоп хитове“, както е написано на афиша. Събраните средства от продажбата на билети ще бъдат дарени за Панорамата, информират организаторите. Освен това „всеки, който желае да подкрепи инициативата, може да го направи и като закупи брандирана торбичка за пазаруване от плат на цена от 3.99 лв., като 1 лев от всяка продадена бройка ще отива за каузата“.

И понеже Панорамата си е кауза за плевенчани още от времето на нейното построяване, решихме да проверим какъв е резултата от кампанията. Свързахме се с ръководството на Панорамата, от където ни съобщиха, че до този момент няма преведени пари, но се очакват такива. Що се отнася до благотворителния концерт г-жа Емилия Зорнишка, директор на ВИМ – Плевен, заяви, че зала „Арена Армеец“ е била пълна, концертът е бил добър и зрителите – доволни. Но не може да ни каже кога ще бъде преведена сумата от него и в какъв размер, тъй като това се движи от София.

Свързахме се със София. По-точно с пиар агенцията на Максим Бехар – M3 Communications Group, която обслужва „Билла“. На 7-ми юни разговаряхме по телефона с Communications Group, с молба да ни кажат каква сума е събрана за Панорамата и кога ще бъде преведена. Поискаха да зададем въпросите писмено и така направихме. Ето ги:

Здравейте,
Като продължение на телефонния разговор, ето въпросите:
1. Каква сума е събрана до момента за “Панорама плевенска епопея” от проведената от вас акция ?
2. Каква сума е събрана от провелия се благотворителен концерт в зала “Арена Армеец” на 22-ри май ?
3. Кога ще бъде подписан договора с ВИМ – Плевен, във връзка с дарението ?
4. Има ли краен срок на кампанията за “Панорама Плевенска епопея” и кога е той ?
Ще очаквам вашия отговор и благодаря предварително за него.
                                    С уважение – Правда Маринова

Пет дни по-късно разменихме следните  мейли, от които ще разберете как се развиха събитията:

Здравейте,
Пиша Ви във връзка с въпросите Ви за кампанията „Ние обичаме България“
в подкрепа на Панорамата, които бяхте изпратили до колежката ми Миглена. В началото на следващата седмица ще разпространим официална информация по темата, в която ще има отговорите на всичките Ви въпроси.Благодаря Ви за разбирането!
Хубав и успешен ден,

 На 11.06.2018 plevenpress@plevenpress.com написа:

Уважаема госпожице ……………………,
Това е отказ за даване на информация. Чаках 5 дена да благоволите да отговорите, за да
ми кажете, че “ще разпространите официална информация следващата седмица”.
Вие на идиоти ли ни правите ?!
                                    П. Маринова

Здравейте, г-жо Маринова,
Не Ви отказваме информация, просто ще Ви предоставим такава на по-късен етап.
Искрено се извиняваме за причиненото неудобство. Не бихме искали да приемате това забавяне като лично отношение. Медиите са наш ценен партньор в кампанията и затова в никакъв случай не бихме си позволили „да ви правим на идиоти“.
В момента сме на финалния етап на калкулирането на точната сума и веднага щом имаме яснота ще информираме Вас и колегите Ви. Както и моята колежка Ви е споделила, сроковете, в които работим, са малко по-дълги, за което още веднъж Ви се извинявам
.

Поздрави,

Близо месец след проведения концерт от агенцията не знаят или не могат да дадат информация за сумата от продадените билети за благотворителния концерт на 22-ри май. А дали изобщо знаят колко билети са продадени ?!

Изглежда не знаят и кога ще бъде подписан въпросния договор с Панорамата.

Въпроси, които не се нуждаят от „калкулирането на точната сума“ и очаквахме отговор на тях.  От агенцията не посочват и в какъв срок „ще имат яснота за точната сума“.

Повече не ми се коментира. Агенцията на Максим Бехар е една от най-добрите в България, затова такива „отговори“ ме ядосват още повече.

Така че – „щом има повече яснота“, Панорамата ще си получи парите !

 

 

Прочетете също

На 4-ти декември православни и католици почитат Света Варвара – покровителка на децата от болести

Св. Варвара, икона. Снимка – интернет. Света Варвара е християнска великомъченица, родена в края на 3 век и починала през 305 или 306 г. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *