Последни новини
Начало | Новини | Паметникът на Девета плевенска дивизия – отново в дневния ред на ОбС

Паметникът на Девета плевенска дивизия – отново в дневния ред на ОбС

Генерал Владимир Вазов. Снимка – интернет.

На мартенското си заседание в четвъртък, общинските съветници ще разглеждат отново въпроса с изработване и поставяне на паметник на героите от битката при Дойран – Девета пехотна плевенска дивизия и ген. Владимир Вазов. Като точка 36 от дневния ред е записано предложението на кмета Георг Спартански за поставяне на монументално – декоративен елемент – паметник. Кметът предлага да се отмени решение на ОбС от 2015 год., с което се дава съгласие за паметник, посочва се мястото /зелената площ между улиците „Пиротска“, „Стоян Заимов“ и „Дойран“/ и се задължава главния архитект да издаде разрешително. Но нищо не е направено до момента, посочва Спартански и затова той предлага отмяна на въпросното решение, както и да се изиска от Съюза на архитектите – клон Плевен становище за местоположението на паметника.

Във връзка с набирането на средства за изграждането на този паметник, председателят на ОбС – Мартин Митев, ще призове всички общински съветници да направят дарение за изграждането на паметника като внесат в откритата за тази цел сметка сума по желание.

Прочетете също

Проф. Атанас Семов с призив за разбиране, председателят на БЛС – с призив да не се лекуват хора, д-р Халваджиян – с фаворит от фейсбук

Проф. Атанас Семов д.ю.н., преподавател в СУ “Св. Климент Охридски”. Снимка – интернет. Проф. Атанас …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *