Паметна плоча на Григор Вачков поставиха в родното му село Трънчовица

Снимка – БНР.

На 3-ти и 4-ти юни жители и гости на плевенското село Трънчовица, община Левски, отпразнуваха 90-годишнината от рождението на именития свой съселянин Григор Вачков, както и 110-годишната история на своето читалище, което днес носи името на големия български актьор.

По повод тези две годишнини в селото направиха ремонт на родната къща на Григор Вачков, както и освежаване на централния селски площад. В тези акции се включиха много местни доброволци.

Програмата на 4-ти юни, за която „Плевен прес” информира,https://www.plevenpress.com/%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%bd%d0%be%d1%82%d0%be-%d1%81%d0%b5%d0%bb%d0%be-%d0%bd%d0%b0-%d0%b3%d1%80%d0%b8%d0%b3%d0%be%d1%80-%d0%b2%d0%b0%d1%87%d0%ba%d0%be%d0%b2-%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%bd%d1%83%d0%b2/ бе пълна с музика, изпълнения на самодейни състави и посещение на къщата на Григор Вачков. Гости на селото бяха съпругата и дъщерята на актьора – Силвия и Мартина Вачкови. Както и областният управител на Плевен Иван Янчев, кметът на община Левски Любка Александрова, кметове на малките населени места в област Плевен, почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов и други.

Акцент в тържествата на 4-ти юни бе поставянето на паметна плоча с лика на Григор Вачков на едноименното читалище в селото. По този повод Мартина и Силвия Вачкови благодариха на кмета на селото Милан Драганов, както и на всички свои съселяни за това, че пазят спомена и тачат паметта на актьора.

Вижте кратък фоторазказ от тържествата на 4-ти юни в с. Трънчовица. Снимките са предоставени от кореспондента на БНР за Плевен.

Споделете:

Прочетете също

Александър Трайков е новият заместник областен управител на област Плевен

Иван Петков – Областен управител на област Плевен; Александър Трайков – заместник областен управител на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.