Палят светлините на коледната елха в Плевен на 1-ви декември /обновена/

КОЛЕДА
Дядо Коледа на тържеството състояло се на 1-ви декември 2021 година. Снимка – Плевен прес.

На 1-ви декември в 17:30 часа на площад “Възраждане” в Плевен ще се състои тържественото запалване светлините на живата коледна елха, която се намира на площада. За нея, както и за ритуалите по запалването информирахме в Грейнаха светлините на изкуствената коледна елха в Плевен. Естествената ще бъде украсена през идващата седмица.

Любопитен факт е, че тази статия е събрала над 3 600 четения, което подсказва за потребността на аудиторията от положителни емоции и събития.

Организатор на събитието отново е община Плевен. От там обаче в момента не могат да кажат каква ще бъде програмата и дали ще има отново дядо Коледа и подаръци. Надяваме се, че до 1-ви декември ще получим подробна информация. Още повече, че този ритуал стана традиция, при това изпълнявана на високо професионално ниво.

В момента се работи по украсата на живата елха. Тя е поверено отново на фирма Елко и също се очаква с интерес от деца и възрастни.

Ден след публикуването на този материал, от община Плевен изпратиха информация, че ритуал ще има и традиционно той ще се проведе на 1-ви декември от 17:30 ч. Ще има детска програма, в която ще участва джуджета Слушко – Непослушко, Джуджанка, Снежинка и други приказни герои. В тяхната компания ще бъде кметът д-р Валентин Христов, който ще запали коледните светлини.

Споделете:

Прочетете също

radio

18 април – Световен ден на радиолюбителите

На 18 април отбелязваме световния ден на радиолюбителите. На тази дата през 1925 г. е …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *