Последни новини
Начало | Политика | Избори | Пазарът на гласове е открит. Ще участвате ли ?

Пазарът на гласове е открит. Ще участвате ли ?

Ще приемете ли пари, за да подкрепите дадена партия на предстоящите избори ? Този въпрос отправяме към читателите на „Плевен прес” в поредната анкета на сайта. Повод за това ни даде публикувана от нас статия на 14.10. 2019 год. под заглавие „130 лева стигна покупката на глас в плевенско. Защо всички се правят на умрели лисици ?”.

Справка показва, че материалът е видян от 8 494 потребители на сайта. Което изобщо не ни радва. Защото нито една институция не предприе каквото и да било, за да спре тази покупко – продажба. Нищо не направиха и плевенските депутати за промени в Изборния кодекс, водещи до ликвидиране на порочната практика. Или поне ние не знаем за такива техни действия.

Купуването на гласове започна и пазарът е открит. Почна се отдалеч, „в още по-масови размери и още по-лицемерно отвратителни форми. Като за последно се раздават стотици милиони – основно като бюджетни обещания за бъдещето, но тук-таме и по някой и друг лев в плик (или по сметка)”, пише Ясен Бояджиев в „Айде на безплатните кебапчета”.

30-процентно увеличение на заплатите в държавната администрация, 50 лева към пенсиите, детски надбавки и още, и още пари маскирани като социална политика и справедливост.

Защо това не е нито социално, нито справедливо – експертите го казаха вече. По-важно е друго – как ще постъпи българският избирател при тази ситуация ? Дали ще си вземе парите, кебапчето и бирата, но ще гласува както сам реши, или ще гласува както му наредят тези, които „поръчват музиката”.

Това никой не знае, ние също. Но знаем, че само от избирателя зависи какъв живот ни чака занапред.

Затова публикуваме тази анкета. Защото всеки глас в нея рисува бъдещето, което ни очаква.

Благодарим на всички, които ще ѝ отделят време !

Анкетата на “Плевен прес” може да откриете на следния линк:

Прочетете също

По нещо за всяка възраст в Руския културен център

Руски културен център, РБ “Хр. Смирненски” – Плевен. Снимка – Плевен прес. Регионална библиотека „Хр. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *