Още един депутат от ИТН напусна партията

Снимка – Интернет

Кирил Симеонов се отцепи от партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“.

„В политиката влязох без да имам родители партийци, без някой да ме подкрепя, без бизнесмени зад мен. Когато се видях със Слави Трифонов той ме попита за какво си тук, за какво се бориш. Аз му казах – тук съм, за да се борим срещу системата, срещу статуквото. Вчера гласувахме заедно с тази система и мен ме срам от това нещо“.

Това обяви от парламентарната трибуна депутатът от ИТН Кирил Симеонов. Така той даде да се разбере, че напуска групата на „Има такъв народ“. Той е шестият депутат, който напуска Слави Трифонов.

Изказването му беше бурно аплодирано от депутатите в пленарната зала, а тези от „Промяната“ и „Демократична България“ дори станаха на крака.

Хората, които ме познават във Варна, знаят, че години наред открито съм опонирал на управлението на ГЕРБ, аз съм създател на платформата „Спаси Варна“, която няма нищо общо със „Спаси София“. Аз не съм ГЕРБ, аз не съм ДПС и когато се прибера довечера, аз трябва да мога да погледна семейството и децата си в очите, обяви Симеонов.

Това беше много силна и емоционална проява на парламентаризма. Г-н Симеонов има и моите адмирации за куража да излезе да каже това тук, отвърна му председателстващият заседанието Мирослав Иванов.

Да, напускам парламентарната група, потвърди пред журналисти в кулоарите на парламента Симеонов. Той обяви, че това е много емоционален момент за него и още не е подал молбата си, но ще го направи в първия удобен момент.

На въпрос споделил ли е с някого и говорил ли е с Любомир Каримански, с когото двамата бяха близки, Симеонов каза: Той ми каза да последвам сърцето си и аз го направих.

Това, което се случи вчера, беше последната капка. То е с натрупване. Не е толкова лесно да вземеш такова решение, каза той.

Послушах сърцето си. Нищо не е планирано. Почувствах го и го казах. Никакви пари не съм получавал, никакви обещания, нищо, допълни Симеонов.

Споделете:

Прочетете също

Започва изплащането на помощи за отопление от 15 август

Снимка – интернет. Изплащането на помощите за отопление за предстоящия зимен сезон (1 ноември 2022 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.