Очаквайте: “Надежда за всички”

НАДЕЖДА 1
Снимка – интернет

„Надежда за всички” е специалната рубрика на „Плевен прес” по повод предстоящите коледни и новогодишни празници. Празници белязани с тъгата по шумните общи веселби, със скръбта по изгубен близък, със страха от заразяване.

Но и с надежда. Надежда, която умира заедно с нас. Докато сме живи, тя ни крепи. Особено ни е нужна сега, когато епидемията върлува в цял свят. Особено ни е нужна сега, когато отправяме коледни и новогодишни пожелания. Традиционните пожелания за здраве вече имат друго звучене. Както и  познатото стихче от „Продавач на надежда” на Джани Родари: „Всеки трябва надежда да има!
И на всеки бих давал аз, колкото трябва за трима”.
Ето защо откриваме тази рубрика в навечерието на празниците. Да вдъхнем надежда !

 Поканихме за участие в нея представители на изпълнителната и законодателна власт, на медицинската общност, на българската православна църква, на изкуството. Помолихме ги да отправят своето празнично послание към читателите на „Плевен прес”, но без познатите клишета. Да намерят своите думи за надежда към всички, които имат нужда от нея.

Защото  „ако вземете на хората парите, ще ги затрудните; Ако им вземете целите, временно ще ги забавите. Ако им вземете обаче надеждата, ще ги спрете. Те могат да продължат известно време без пари, дори и без цел. Няма да се справят обаче без надежда” /С. Н.Стрийт/

Очаквайте в „Надежда за всички” посланията на хора, чийто думи вдъхват надежда.

Споделете:

Прочетете също

8 3

Малките актьори от плевенския театър посвещават три премиери на най-българския празник – 24 май

На 20, 21, 22 май, в три поредни вечери, можете да гледате „Криворазбраната цивилизация“, в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *