Последни новини
Начало | Новини | Официално откриха ВВВУ “Г. Бенковски” в Долна Митрополия

Официално откриха ВВВУ “Г. Бенковски” в Долна Митрополия

Снимка – Плевен прес.

Днес, 20-ти януари 2020 година, официално бе открито Висшего военно въздушно училище “Г. Бенковски” в гр. Долна Митрополия. Празничната церемония започна в 10.00 часа в присъствието на президента на Република България – Румен Радев, председателят на ПК по отбрана в НС – ген. Константин Попов, министърът на отбраната Красимир Каракачанов, депутатите Васил Антонов, Чавдар Велинов и Ралица Добрева, областният управител на Плевен Мирослав Петров, председателят на ОбС – Плевен Мартин Митев, кметът на Плевен Георг Спартански, кметът на гр. Долна Митрополия Поля Цоновска, началникът на ВВВУ “Г. Бенковски” ген. Юлиян Радойски, генерали от щаба на ВВС, бивши възпитаници на училището, много граждани и военнослужещи.

Снимка – Плевен прес.

Президентът Румен Радев направи преглед на строя, след което свещенослужители от плевенските църкви отслужиха тържествена служба за благоденствие и успех на възстановеното училище. Официално бе връчено и осветеното знаме на училището.

Снимка – Плевен прес.

Поздравителни слова по повод дългоочакваното откриване на военното училище произнесоха ген. Попов, министър Красимир Каракачанов и президентът Румен Радев.

Снимка – Плевен прес.

Всички те подчертаха значимостта на събитието, ролята на ВВС за силата на българската армия и опазване на родното небе, дългогодишната борба за възстановяване на училището, както и бъдещите предизвикателства пред които ще бъде изправено от тук насетне. На преподаватели и курсанти пожелаха успех в овладяване на знанията и уменията, както и опазване на честта на пагона.

Снимка – Плевен прес.

Празникът завърши с тържествен марш на военните роти.

Снимка – Плевен прес.

Прочетете също

От днес влизат в сила задължителните маски на открито

От днес, 22-ри октомври, се въвежда противоепидемична мярка за носенето на маска или друго средство, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *