От 23 август започва ретрограден Меркурий: какво да правим и какво да не правим

МЕР

Снимка – интернет.

Меркурий е планетата, която управлява комуникацията и когато е ретрограден (което означава, че временно изглежда, че се движи назад в небето), той може да причини неразбирателство, проблеми с технологиите, пътуването,  както и безпокойство наред с други драми. Всеки ретрограден Меркурий се проявява малко по-различно в зависимост от зодиакалния знак, в който попада, което прави някои периоди малко по-малко интензивни от други.

От 23 август до 15 септември Меркурий ще бъде ретрограден в Дева, отбелязвайки началото на триседмичен период на предизвикателства по отношение на комуникацията. До края на тази година ще изпитаме още един ретрограден Меркурий – от 13 декември до 1 януари. В периода 23-ти август – 15-ти септември много по-вероятно да се сблъскаме с наранени чувства, провалени планове, пропуснати крайни срокове или общо объркване, което може да бъде наистина трудно за нашата кариера и взаимоотношения.

Но ретроградният Меркурий по своята същност не е лош момент, в случай че забавите темпото и да работите в хармония с движещата се назад енергия. Той е повод да погледнем назад към миналото и да помислим какво работи за нас и какво не. Също така е идеално време за размисъл за това докъде сме стигнали с нашите лични цели.

Какво да правим и какво да не правим по време на ретрограден Мерк,рий? Ето някои неща:

  • Разгледайте финансовото си състояние. Прекарването на известно време в мислене за вашите финанси и преглед на това как сте харчили пари в близкото минало може да бъде добра идея по време на ретрограден Меркурий.  Вземете под внимание всички лоши финансови навици, които сте развили, и да видите какво може да се подобри.
  • Не взимайте големи решения, свързани с пари. Ретроградният Меркурий всъщност не е най-доброто време за вземане на големи финансови решения, инвестиции или покупки – особено ако купувате електроника, техника или билети за пътуване. Не е най-добрата идея да вземате решения, променящи живота.
  • Спрете да таите обида. Ретроградният Меркурий не е само време на допълнителна лудост и безпокойство, но е и време на размисъл и това определено може да бъде нещо положително в контекста на нашите взаимоотношения.
  • Свържете се с хора от миналото ви. Не само трябва да се откажете от старите спорове и гняв, но също така трябва да сте отворени да допускате хора от миналото си, които не сте виждали от известно време. По време на ретроградност една планета изглежда се движи назад – и това може да накара умовете ни да се скитат назад във времето, пресичайки пътищата ни с отчуждени приятели. Лесно е да игнорирате съобщение от стар приятел, но ретроградните периоди на Меркурий са подходящо време за възобновяване на тези връзки. 
  • Не подписвайте големи договори и не стартирайте нови проекти. Отново, ретроградният Меркурий не е най-доброто време за вземане на голямо, променящо живота решение – особено такова, от което наистина не можете да се откажете, като подписване на обвързващ правен договор или напускане на работа. Ако се появи нещо важно по време на ретрограден период на Меркурий, опитайте се да го отложите, докато ретроградният период приключи. Ако е нещо, което не може да чака, уверете се, че сте особено внимателни в четенето на дребния шрифт и се убедете, че напълно разбирате условията. 
  • Дайте си повече време. Ретроградният Меркурий е известен с това, че обърква плановете за пътуване и времето, така че може да откриете, че сте се изгубили, когато най-малко очаквате, да попаднете в задръствания, където и да отидете, или случайно да объркате времето или местоположението на зададен план. Очаквайте неочакваното, когато става въпрос за придвижване и правене на планове, и си дайте малко повече време между всичките ви срещи, ако можете. Ако нещо се обърка –  дайте си много допълнително време, за да го оправите, ако се наложи.
  • Не говорете, без да сте обмислили нещата напълно. Ако Меркурий е ретрограден и сте готови да кажете първото нещо, което ви хрумне, направете пауза и си поемете въздух, преди да проговорите. С всички неразбирателства, които се разпространяват по време на тези астрологични периоди, е лесно да изречете нещо, което не мислите. Сега не е най-доброто време да говорите за сериозни неща, така че бъдете внимателни относно избора си на думи и се опитайте да не приемате нищо твърде лично!
  • Слушайте инстинкта си. Това е наистина интуитивен момент за всички, което означава, че наистина ще трябва да слушате какво ви казва инстинктът ви. Като слушате сърцето и душата си, можете да направите ретроградния Меркурий време на дълбока интроспекция и вътрешно размишление.
Споделете:

Прочетете също

450904168 1001894185270441 6751637468246628993 n

Отлично представяне на НЧ „Осъм – 1894″ с. Градище  на фолклорния фестивал в Славяново

На 6 юли самодейците при НЧ „Осъм – 1894″ село Градище  участваха  във Фолклорния  фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *