От 14 февруари започва приемът на документи за кандидат-студентските изпити в Медицински университет – Плевен

му 2 1
Медицински университет, Плевен. Снимка – архив Плевен прес.

Медицински университет – Плевен провежда целогодишна кандида-студентска кампания, както за български, така и за чуждестранни студенти. Тя включва виртуални срещи със зрелостниците с цел запознаване с предлаганите специалности, с възможностите за кандидатстване, както и с реализацията, която ще имат след завършване на курса на обучение. Университетът провежда подготвителни кандидат-студентски курсове по биология и химия за бакалавърските и магистърските програми. Кандидат-студентите могат да разгледат материалната база на университета чрез виртуална разхода.

МУ-Плевен предлага възможности за явяване на онлайн и присъствени конкурсни изпити. Датите за провеждане на теста по биология за бакалавърските специалности са четири: 26 февруари (онлайн), 26 март (присъствен), 9 април (онлайн) и 10 юни (присъствен). Периодите за подаване на кандидат-студентски документи за степен „Бакалавър“ са: 14 – 23 февруари, 14 – 23 март, 31 март – 6 април и 1 – 8 юни 2022 г.

Кандидатите могат да избират измежду 10 бакалавърски специалности: Медицинска рехабилитация и ерготерапия, Опазване и контрол на общественото здраве, Социални дейности в здравеопазването, Медицинска сестра, Акушерка, Медицински лаборант, Рентгенов лаборант, Социални дейности, Помощник-фармацевт и Медицинска козметика.

За зрелостниците, които ще кандидатстват за магистърските специалности –  „Медицина“ и „Фармация“ – периодите за подаване на документи са: 14 март – 30 март и 13 юни – 29 юни 2022 г. Датите за присъствено провеждане на изпитите по биология и химия са: 2 април и 5 юли. Зрелостниците могат да се явят и на двете дати, като в балообразуването автоматично участва по-високата оценка.

Подаването на кандидат-студентски документи се осъществява изцяло онлайн чрез сайта на МУ-Плевен. Преди редовната изпитна сесия в профилите си в електронната система кандидат-студентите, явили се на предварителните изпити за бакалавърските специалности, трябва да добавят копие от дипломата си за средно образование и заявление с реда на желаните специалности. Класирането се извършва по реда на желанията и по низходящ ред на бала на кандидатите. На сайта на Медицински университет – Плевен в раздел ПРИЕМ 2022 кандидат-студентите могат да намерят повече информация за: графика на конкурсните изпити, местата за прием по специалности, сроковете за подаване на документи и начина на балообразуване: http://www.mu-pleven.bg/index.php/bg/priem2022.

Споделете:

Прочетете също

Подвигът на редник Егор Жданов от 1 ва стрелкова рота на 12 Астрахански гренадерски полк

10 декември – Ден на освобождението на Плевен от турско робство

Подвигът на редник Егор Жданов от 1-ва стрелкова рота на 12 Астрахански гренадерски полк, който пленява …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *