От 12-ти януари е възстановена автобусната линия Плевен-Ловеч

ВЪЗСТАНОВЕНИ СА И ЛИНИИТЕ ПЛЕВЕН-ВЪРБИЦА И ПЛЕВЕН-БУКОВЛЪК

Снимка – интернет.

По силата на временен договор с плевенска транспортна фирма, от 12-ти януари са възстановени въпросните  три автобусни линии. Автобусите ще се движат по старото разписание. Първият автобус за Ловеч тръгва от Плевен в 07:00 ч. След това ще има в 09:00; 11:00; 13:00; 15:00 и 17:00.

От Ловеч за Плевен първият автобус тръгва в 08.00 ч. Следващите са в10:00; 12:00; 14:00; 16:00 и 18:00 часа.

До спирането на тези маршрути се стига след като фирата превозвач, с която община Плевен има договор, прекратява дейността си в края на миналата година, заради закриване на дружеството. По тази причина на 31-ви декември 2021 год. са прекратени сключените 4 договора с фирмата за обслужване на 4 транспортни пакети и Плевен остава без превозвач. Спира обслужването на линиите Плевен-Ловеч, Плевен-Буковлък, Плевен-Върбица и Плевен-София в 06:20 ч.

Спира обслужването и на линиите Плевен-София в 13.00 ч., Плевен-Тръстеник, както и София-Плевен в 09:30 ч., и Плевен-Горна Митрополия.

Освен тези линии, поради прекратяване дейността на дружеството е прекратено обслужването и на четвъртия пакет, който включва линиите Плевен-Стара Загора и Плевен-Пловдив, която е сезонна линия и в момента не се изпълнява.

Поради така стеклите се обстоятелства община Плевен реагира веднага с искане до областния управител за прилагане на „временна мярка” за разрешение на проблема. Областният управител реагира бързо и дава разрешение. Община Плевен кани всички плевенски превозвачи да подадат оферти за въпросните 4 транспортни пакета.

Оферти са подадени за 2 от тях: София-Плевен, Плевен-Тръстеник и София-Плевен, Плевен-Горна Митрополия. С фирмата подала тези 2 оферти е сключен договор.

Никой не е подал оферта за Плевен-Стара Загора и Плевен-Пловдив. А за Плевен-Ловеч, Плевен-Буковлък, Плевен-Върбица и София-Плевен на 6.20 ч. се е явила 1 плевенска фирма, но същата е отказала да поеме и линията София-Плевен на 06:20 ч., която е част от пакета.

Това налага отново да бъдат поканени транспортните плевенски фирми да подадат оферти за въпросният пакет, от който отпада линията София-Плевен. Никой освен цитираната по-горе фирма не е подал оферта. Така община Плевен сключва договор с въпросния плевенски превозвач и са възстановени маршрутите Плевен-Ловеч, Плевен-Буковлък и Плевен-Върбица.

В рамките на 5 работни дни община Плевен успява да се справи с неочаквания казус, да го разреши и да осигури транспорт до въпросните селища.

За сега без превозвач остават линиите Плевен-Стара Загора и Плевен-Пловдив. Както и Плевен-София в 06:20 ч., но в 06:00 ч. по тази линия има осигурен автобус от национален превозвач.

Тъй като сключените в момента договори са временни, община Плевен подготвя документи за обявяване на процедура по ЗОП /Закон за обществените поръчки/, за сключване на постоянни договори с плевенските транспортни фирми.

Споделете:

Прочетете също

Община Кнежа ще чества 24-ти май с тържествено шествие

Снимка – Община Кнежа На 24-ти май в 10:00 часа Община Кнежа ще отбележи Деня …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.