От училището в Тръстеник: Противоречивите мнения на специалистите объркват хората

Gimnaziya Trustenik
СУ “Евлоги Георгиев” гр.Тръстеник. Снимка – Интернет.

Какво се случва след заповедта на министъра на образованието от 5 ноември, ще бъдат ли тествани учениците и по какъв начин е организиран учебния процес питаме  Валя Велкова – директор на СУ „ Евлоги Георгиев“ – Тръстеник. Ето какво отговори тя:

„Тази седмица / от 8 до 12 ноември /  сме на ротация. Имаме 23 паралелки, 50% от учениците са в клас, другите са на дистанционно обучение. Така сме до петък. В понеделник, 15 ноември,  всички деца, според заповедта на министъра, са  на обучение от разстояние. Нямаме деца под карантина. Имаме малко отсъстващи деца, но не са потвърдени диагнозите им.

валя велкова 733x1024 1
Валя
Велкова – директор на СУ “Евлоги Георгиев” гр.Тръстеник. Снимка – “Плевен прес”.

Нагласите за тестването на началния курс са разнопосочни. Има съгласие от около 30% от родителите. В началния курс  децата са  130. За сега е малък процентът върнали декларации за съгласие. Причината е в противоречивите мнения, които хората чуват по телевизията. Те  не дават яснота на родителите как да постъпят. Най- вероятно ще се наложи да бъдем онлайн.   Родителите не знаят какво да правят. Противоречивите мнения на специалистите объркват хората. Най-вече това, че лекари излизат и изказват  взаимно отричащи се мнения.

Когато стигнем до тестване учителите ще  го извършват. Мисля, че ще има и родители доброволци, от тия които са съгласни за тестването.  До този момент все още не сме стигнали. За сега сме поръчали тестове само за персонала. Малка част от  нас имат зелени сертификати. Доста от хората преболедуваха и нямат сертификати. За сега раздаваме устройства за обучение от разстояние.“

Споделете:

Прочетете също

2

Доц. д-р Ангел Йорданов от МУ-Плевен получи престижната награда “Питагор”

Доц. д-р Ангел Йорданов от МУ-Плевен получи престижната награда “Питагор” на Министерството на образованието и науката., съобщават …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *