Последни новини
Начало | Култура | От първи декември: 16 плевенски читалища ще затворят врати

От първи декември: 16 плевенски читалища ще затворят врати

Публикуваме общата декларация на 16 плевенски читалища, с която те съобщават, че от първи декември ще затворят врати. Декларацията е изпратена до председателя на комисията по култура в НС Вежди Рашидов, председателя на Общинския съвет Мартин Митев, кмета Георг Спартански и плевенските медии.

Предоставяме на общественото внимание декларацията без редакторска намеса:

Наясно сте с проблема, който засяга всички читалища от община Плевен – оставени сме без средства, в период на обща финансова криза и в началото на зимния сезон. Тази ситуация се наложи след обжалването от три читалища (НЧ „Ракитин 1959″, НЧ „Пробуда 1990″ и НЧ „Цветан Спасов 1959″) на Решението на Комисията за разпределение на субсидиите, назначена със съответната заповед на кмета на Община Плевен.

Свикнали сме да бъдем забутвани в ъгъла на дневния ред на проблемите в културата. Но при тази ситуация ще бъдем принудени от 1 (първи) декември да затворим врати. Спират да работят школите и библиотеките ни, всички служители ще трябва да излязат в отпуск.

Считаме, че ще е непоправима щета, ако се допусне това да стане факт.”

Декларацията е подписана от 16 читалища от Община Плевен.

Прочетете също

Община Левски раздаде хранителни пакети на засегнати от епидемичната обстановка

Снимка – пресцентър община Левски. Община Левски  раздаде хранителни пакети на крайно нуждаещи се ,засегнати …

Един коментар

  1. Тъжно е , много тъжно е … Чакам с нетърпение да се махат тези изроди от МК и дано дойде по-нормално ръководство … Всъщност може ли човек да очаква нещо друго от гербаджийски управленци освен некадърност, невнятност и липса на желание за работа ?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *