От пресцентъра на общината: три варианта по въпроса с преместваемите съоръжения

среща
Снимка: пресцентър

От пресцентъра на общината получихме следното съобщение, което поместваме със съкращения:

Среща на собствениците на заведения с кмета на Община Плевен Георг Спартански се проведе днес пред сградата на администрацията. Поводът беше върнатото за ново обсъждане Решение № 672 от 31 август 2017 г. на Общински съвет – Плевен за приемане на Наредба за изменение на Наредба № 15 на Общински съвет – Плевен за реда и условията за поставяне на преместваеми съоръжения на територията на община Плевен. Кметът Спартански наложи вето с мотиви, че решението, касаещо съществуването на т.нар. „зимни градини” към заведенията, е незаконосъобразно и нецелесъобразно.

Той отхвърли и обвинението, че с променената Наредба № 15 унищожава средния и дребния бизнес на собствениците на кафенета в Плевен.

Възможни са три варианта на развитие по въпроса на предстоящата на 25 септември сесия. Общинският съвет може да внесе частични промени в последното си решение, в правото си е да прегласува решението си отново в същия вид, както и да се съобрази с аргументите на кмета Спартански. Ако съветниците препотвърдят решението си от предходната сесия от месец август, въпросът ще отиде в Административен съд – Плевен.  Докато съдът се произнесе окончателно, Наредба № 15 ще действа в сегашния си вид, т.е. „зимни градини” няма да са разрешени. „Законът е такъв, какъвто е, и не ние го пишем, а народните представители. Ние просто го прилагаме. В този смисъл призивите към мен, че като юрист трябва да „измисля” нещо, не са намерили подходящ адресат. Не мисля да векувам на кметската длъжност, но докато съм там, ще изпълнявам задълженията си съгласно закона”, заяви г-н Спартански.

Споделете:

Прочетете също

pozhar

Пожари унищожиха селскостопански постройки, къща и 70 декара ечемик

Небрежност при боравене с открит огън е причина за пожар в селскостопански постройки и суха …

3 Последни коментари

  1. заядлив кмет...ИМПИЙЧМЪНТ

    Няма такъв злобар и Нарцис! Заял се е на инат и обжалва всичко, което не е по неговата свирка. Не е ли време съветниците да му гласуват недоверие и да го лишат от правомощия? Да управлява само Администрацията и то след разумни и безкомпромисни корекции на щатните служители!

  2. контра на кмета

    Тоя луковитски полуинтелигент няма да види повече подкрепа от плевенчани!

  3. Колкото и да не харесвате кмета, той е лицето и бъдещето на Плевен! Големите кражби отвсякъде ще генерират огромен ресурс за времето до Местни избори-2019. Това ще бъде огромен плюс за него и ще го направи недостижим. Колкото да джафкате и врякате, ситуацията не може да се промени! Слагайте наколенки и приемайте смирено положението! И по-кротко с Общинските дружества, те са нашата религия! Чао до следващия наш мандат!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *