От Плевен започна проект за най-дълго послание за мир на планетата

4 1

Начало на проект за създаване на най-дългото послание за мир на планетата бе поставено днес в Плевен. Инициативата е на Лайънс клуб “Огледало” – Плевен, съвместно с Лайънс клуб “Дунавски братя” и Лео клуб “Олимпиец”. 

В празничния за града 15 май пред Центъра за работа с деца е разположен щанд с винилови платна, на които всеки плевенчанин или гост на града, има възможност да напише своето послание за мир. Днес това направиха лично кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов, председателят на Общинския съвет доц. д-р Иван Малкодански и общински съветници.

Целта на създателите на проекта е плакатът с послания да достигне поне 4 километра не по-късно от края на 2025 г. и да кандидатства за “Рекордите на Гинес”. Части от винила ще бъдат изпратени до детски градини, училища, общински и областни администрации, фирми и компании в цялата страна. По този начин всяко дете и всеки възрастен ще може да участват в “Рекордите на Гинес” със своето обръщение или рисунка на тема мир.  

От Лайънс клуб “Огледало” – Плевен апелират всички общественици, културни общности, представители на бизнеса, на правителствени и неправителствени институции да подкрепят инициативата чрез дарения или да заявят участие в инициативата като партньори на e-mail: lkogledalo@gmail.com

След приключване на проекта части от общото послание за мир ще бъде изпратено до Лайънс Интернешънъл, до Народното събрание, до ООН, както и до Европейския парламент.

послание 2

послание 4

послание 3

послание 5

послание 6

послание 7

послание 8

Снимки: Община Плевен

Споделете:

Прочетете също

545359eca6591ac5f37fce801a876dfb 1

Кметът на Червен бряг: 24 май обединява всички нас около езика и писмеността ни като народ

Уважаеми жители на община Червен бряг, Уважаеми педагози, ученици и дейци на културата, Честит 24 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *