Начало | Covid-19 | От Областния щаб: Осигуряват се 150 легла в УМБАЛ – Плевен за заразените с коронавируса

От Областния щаб: Осигуряват се 150 легла в УМБАЛ – Плевен за заразените с коронавируса

Областен оперативен щаб. Снимка – пресцентър Областна администрация

150 легла за лечение на болни от COVID – 19 са осигурени в УМБАЛ – Плевен. Това  съобщи директорът на болницата доц. Луканов на  днешното заседание на областния оперативен щаб. Стана ясно, че военна болница ще подсигури 10 легла.

Лабораторията за PCR изследване на COVID – 19 в Плевен ще заработи в понеделник. Това заяви ректорът на плевенския медицински университет проф. Славчо Томов. Две трети от необходимата апаратура е доставена вече в лабораторията. Подготвят се и специалистите, които в момента са на обучение в София.

Кампанията за набиране на доброволци продължава. Областният управител Мирослав Петров, доц. Луканов и проф. Томов благодариха на всички, които са се включили в нея.

С цел по-успешно внедряване на мерките на областния оперативен щаб на общинско ниво от ДАНС и ОД на МВР ще предложат по един техен представител да бъде включен в общинските оперативни щабове на територията на Област Плевен.

На днешната среща бе отчетена и активна работа от страна на полицейските служители с компактните ромски общности. Наред с информационната кампания по националните медии се прилага и обхождане на местата с компактни ромски общности с автомобили, оборудвани с мегафон. Хората са призовани да спазват наложените ограничения, да висока лична хигиена и да стоят по домовете си, избягвайки събиранията с роднини, съседи и приятели.

Пресцентър Областна администрация

Прочетете също

Проблемът с мътната вода е решен още през нощта, каза шефът на ВиК-Плевен

Снимка – Интернет Това заяви пред нас управителят на ВиК-Плевен инж. Митко Спасов. “Плевен прес” …

Един коментар

  1. Бих искал да попитам областния щаб, знае ли че Плевен няма нощна аптека и дали смята това за нормално, особено в тази кризисна ситуация и не само. Моля плевенпрес да се поинтересува.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *